Nästa generation Nexus 7 kan komma att få en processor från Qualcomm istället för Nvidia som var leverantören till den nuvarande generationens Nexus 7.

Dessa uppgifter kommer från vissa källor en bit upp i försörjningskedjan, nästa generations Nexus 7 förväntas få en lansering i maj och utan den här ordern så kan Nvidia förlora upp emot 8 miljoner processorer i försäljning enligt dessa källor.

Förra året så levererade Nvidia över 10 miljoner Tegra 3 processorer varav 6 miljoner var för Nexus 7 och resten till andra tillverkare som Lenovo, Acer och HTC så att missa ordern på nästa Nexus 7 kan visa sig bli en stor förlust för Nvidia.

Enligt källorna så är det inte priset som är den avgörande faktorn då det är relativt lika hos de två olika tillverkarna. Den viktigaste anledningen sägs vara att Nvidia Tegra 4 inte har ett integrerat LTE chip något som Nvidia har tagit hand om i och med Tegra 4i men Nvidia hinner inte tillverka en tillräckligt stor volym till Nexus 7:s lanseringsdatum.

Frågan är nu vilken processor vi kan komma att se från Qualcomm istället. Om det kommer att bli förra årets processor Snapdragon S4 Pro eller om vi kommer få se någon av årets processorer Snapdragon 600/800.

Vad tror ni läsare om saken?

Källa: Digitimes

Tidigare artikelNyhet: Utvecklar utgåvor av GameStick skickas i slutet av månaden
Nästa artikelNyhet: Piratkopierat material i USA:s militär

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn