Förra veckan så blev det officiellt att Samsung och Google slog ihop deras patent under en 10-års period, men nu kommer det mer.

Samsung är utan tvekan den största tillverkaren av Androidbaserade produkter, men de är också det företaget som skiljer sig mest från hur Google vill ha Android. Samsung’s TouchWiz har blivit allt mer ett eget system, samtidigt har det blivit mer och mer kopplat till Android. Detta påverkar Googles egna vision av Android och hur de vill att Android ska vara .

Android är ett open source-projekt som Google står som ägare för, vilket gör att Google inte kan ställa allt för många krav på tillverkarna. Men nu har Google haft diskussioner med Samsung angående deras användande av Android. Bakom stängda dörrar så har det smugit ut att Samsung kommer banta ner deras TouchWiz och börja jobba mer med Googles egna appar och mindre med egna alternativ.

Samsung’s nya Magazine UX som visades upp med Note Pro blev hårt kritiserat då det mer såg ut som Windows 8 än Android. Detta ska Samsung ha backat på då Google inte alls tyckte designen var kopplad till Android.

Säga vad man vill om detta, men någonstans borde Google sätta ner foten om de vill ha ett hållbart system som fungerar rakt igenom alla olika enheter. Detta ger också Samsung mer möjlighet att lägga energi på det de kan bäst, hårdvara.

Källa:
Recode

Tidigare artikelNyhet: Naughty Dog får fler priser för Last of Us!
Nästa artikelRykte: Nästa Sonic-spel blir multi-konsol?

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn