Chrome OS och Android kommer att fortsätta vara separata operativsystem säger Eric Schmidt en vecka efter att de båda hamnat under samma chef.

I samma stund som Andy Rubin lämnade Android och Sundar Pichai chef för Chrome OS klev upp så har det varit livliga rykten om att de två operativsystemen skulle slås ihop vilket lett till livliga diskussioner på nätet. Men nu har alltså Eric Schmidt Google förre VD förnekat alla dessa rykten under ett Big Tent event i Indien och säger alltså att de båda produkterna kommer att fortsätta vara separata men att de kan komma att bli mer enhetliga.

Det är egentligen inte en så stor överraskning att de två plattformarna inte kommer att slås ihop. Även om de är relativt lika just nu så är själva grunderna väldigt olika, Chrome appar bygger till exempel på en blandning mellan webbaserad teknologi som HTML5 och CSS3 samt lite av Googles inhemska klient (NaCl) kod. För att inte tala om skillnaderna i UI:et, den ena är fönsterbaserad och den andra är modulär. Alla dessa är stora problem som skulle vara tvugna att överbryggas ifall man skulle kunna slå ihop dessa två operativsystem till ett.

Men Googles största marknad har ju alltid varit om dess tjänster och medan OS:en är något de har börjat med på senare år. Det största problemet för Google här är att de måste se till att Chrome OS är i perfekt sync med alla tjänster och det är troligtvis där vi kommer att se mest av utvecklingen från och med nu.

Vi vet inte vart alla dessa operativsystem kommer att leda men vi vet att Google knappast kommer låta Chrome OS utvecklingen stanna av eftersom att det är företagets storsatsning och den kommer man troligen att hålla kvar vid så länge man kan. Men något som nästan är säkert är att vi kommer att få se en hel del spännande saker på Google I/O snart.

 Källa: Reuters

Tidigare artikelVideo: Battlefield 4 kommer med undervattens-krig
Nästa artikelRykte: Ny patent ansökan ifrån iPhone

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn