Apple sägs använda sig av Samsungs mobilchip A9 till sin nya iPhone och iPad.

Apple har aktivt försökt att distansera sig från Samsung, och affären med TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing) för sina A-serie chip sågs som det största tecknet som påvisade om detta. Men nu verkar det som Apple, eller kanske snarare Samsung, är för djupt involverade och det partnerskap som har pågått i flera år och gett upphov till många iOS-enheter fortsätter trots TSMC.

Enligt rykten har Samsung och Apple skrivit ett avtal den 14 juli, speciellt för A9-chipet som väntas användas till iPhone och iPad som kommer år 2015. Om Apples ”S”-mönster fortsätter, kommer vi troligen att få se detta i en kommande iPhone 6S, även om men rykten från Korea talar för en iPhone 7.

Apple och Samsung har haft en tumultartad relation under de senaste åren, och har spenderat mycket tid i rättssalen i försök att utvinna enorma summor pengar och för att få sin konkurrents produkter förbjudna från försäljning, eller för att förhandla om komponenter. Samsung har alltid varit en viktig leverantör för Apple – liksom processorer levererar de flashminne och andra komponenter – men efter alla de rättsliga upptrappningarna som skett så har Apple försökt att bredda sin leveranskedja och undvika att ge sina pengar till sin koreanska fiende. Men nu verkar det alltså som om Apple väljer Samsung ändå.

Källa: macrumors.com

Tidigare artikelVideo: Första gameplaytrailer för Mad Max
Nästa artikelNyhet: Twitter fyller 7år

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn