Det var egentligen bara en tidsfråga innan Rocket League skulle få crossplay och äntligen är det dags.

Crossplay ser ut att bli allt vanligare och tidigare har det  varit Sony som har varit emot, men nu börjar det släppa. Crossplay betyder kort och gott att man kan spela mot andra på är på en annan plattform, till exempel kan Xbox One-spelare och PS4-spelare spela tillsammans.

Sony har länge varit emot detta fastän att bland annat Microsoft och Nintendo har uttalat sig om att detta är möjligt och inga större problem att ordna. Fortnite fick stöd för crossplay på Playstation 4 slutet på 2018 och då sa Sony att det är mer som ett ”test” för dom att se hur bra detta med crossplay kommer att funka, tydligen såpass bra att även Rocket League har fått stödet nu.

Det handlar än så länge endast om en betaversion av Rocket League crossplay på PS4 där man måste skapa sina matcher privat med sina vänner för att det ska fungera, dock säger utvecklarna att detta kommer att släppas crossplay-grupper i nästa uppdatering inom kort.

Att man nu inte behöver vara beroende vilken plattform man sitter på för att spela tillsammans är enligt mig helt genialiskt speciellt i spel som Rocket League där förmodligen majoriteten sitter och spelar med en handkontroll även på PC.

Det kommer bli kul att se vilka spel som Sony kommer släppa crossplay till under 2019 då det fortfarande finns många önskemål, hoppas bara Sony släpper på crossplay mer och mer kanske till och med låter utvecklarna få bestämma om stödet ska finnas eller inte.

”Today’s announcement is an important one for us here at Psyonix, because we know how much our community has wanted FULL cross-platform support for quite some time, It’s because of YOU, our fans, and our generous partners on all systems and services that have made this possible in the first place.”

 

Tidigare artikelSteam fortsätter att växa men börjar det avta nu?
Nästa artikelSteam väntas stora uppdateringar under 2019

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn