Unbound: Worlds Apart är en söt liten indie plattformar av Alien Pixel Studios med innovativa pussel som får en att tänka.

Den unga magikern Soli bor i ett universum där världar kan anslutas via portaler. Dessa portaler slöts för att korruption inte skulle kunna komma igenom och ta över. Men en dag så går något fel och portalen öppnas. Soli ramlar ner i ett hål och hittar en kristall som låter honom skapa portaler och interagera med dessa världar vilket gör honom till en viktig del i att rädda världen.

Världen är massiv med massor av pussel som man måste lösa för att komma förbi med hjälp av olika portaler som Soli kan skapa. Dessa portalerna gör olika saker som att förvandla fiender till stenar eller att omvända gravitationen. Många av dessa pussel är relativt enkla och går att klara på 1-2 försök med gott om tid att lära sig sina nya förmågor men ju längre in i spelet man kommer desto mer utmanande blir det.

Unbound: Worlds Apart

Det kan bli frustrerande ibland men som tur är så finns det checkpoints överallt och det finns inget att förlora med att dö vilket gör det lite mindre frustrerande att dö ibland mer än 20 gånger innan man kommer vidare. För att inte göra det komplicerat så kan Soli bara använde en av dessa portaler i taget genom att gå igenom portar vilket får varje del av kartan att kännas unik.

Inga pussel känns heller repetitiva vilket håller spelet fräscht. Kartan är enorm och proppfull med saker att hitta. Och när man tror att man hittat allt så får man en ny förmåga som dubbelhopp vilket gör att du kan gå tillbaka och hitta nya saker igen.

Unbound: Worlds Apart

Allt i spelet är ritat för hand vilket ger spelet en ”cartoon”-känsla som ser helt underbart ut vilket jag verkligen gillar. Spelet har en nästan mystisk känsla vilket verkligen skiner i de underjordiska delarna som är upplysta på ett väldigt snyggt och mysigt sätt.

Spelets musik är ett mästerverk. Det sluter verkligen spelet och skapar en perfekt mysig atmosfär som man verkligen vill ha i ett spel som det här. Men musiken är inte alltid mysig och kan sätta stämningen för boss fighter och andra mer actionfyllda moment när det behövs.

Spelet ligger på ett väldigt rimligt pris på 199 kr och finns tillgängligt på Nintendo, Playstation, Xbox och Steam.

Unbound: Worlds Apart

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
9
Ljud
9
Gameplay
8
Pris
8
Tidigare artikelIntresset för Chromebook har minskat rejält
Nästa artikelGeforce Now i 4K finns nu på PC och Mac
recension-unbound-worlds-apartSpelets musik är ett mästerverk. Det sluter verkligen spelet och skapar en perfekt mysig atmosfär som man verkligen vill ha i ett spel som det här. Men musiken är inte alltid mysig och kan sätta stämningen för boss fighter och andra mer actionfyllda moment när det behövs.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn