En uppföljare som välkomnas och denna gången är allt större, tuffare och helt enkelt mer brutalt där utmaningarna är minst lika stora som i första.

Första The Surge släpptes 2017 och kom som en stor överraskning där vi får Dark Souls-utmaningen fast denna gången med robotar, modernare vapen och helt enkelt en modernare miljö att röra oss på fast minst lika utmanande och räkna med att dö gång på gång på gång.

Jag gillade The Surge starkt fastän det var lite för svårt för mig så är känslan när man äntligen tar död på en boss helt obeskrivlig och man kan verkligen andas ut för en sekund, dock kunde bossarna vara lite obalanserade där vissa är jätte lätta medans andra kunde vara riktigt tuffa. Minsta snesteg och man kan gå miste om allt som man lyckats samla på sig, det gäller helt enkelt att ha enormt tålamod och det är kanske inte min starkaste sida.

The Surge 2

Upplägget liknar fortfarande mycket från Dark Souls tiden där vi nu har sjukhusbäddar så är vår sparpunkt samt där allting återställs på kartan. Man kan jämföra detta med bonfires som är en känd jämförelse. Det som dock The Surge gör annorlunda och även denna gången är striderna, striderna går ut på att man fokuserar på en specifik kroppsdel för att sedan kanske plocka upp just den delen och använda som utrustning på vår karaktär. Man kan välja huvud, vänster eller höger arm, vänster eller höger ben samt bröstkorg. Vilken man än väljer så gör alla skada utan det handlar det om man jagar specifik utrustning eller vapen.

Lite unikt och extra brutalt med The Surge 2 är att när man väljer att avsluta en fiende så görs detta i slowmotion och det kan bli riktigt brutalt, allt från att kapa av olika kroppsdelar till att verkligen klyva fienden på mitten mitt framför ögonen på dig.

Varje fiende man dödar får man även poäng för som i sin tur kan användas för olika typ av uppgraderingar, det kan till en början se ut som en stor röra men man kommer in i det ganska snabbt.

The Surge 2

Men fastän att The Surge 2 är svårt stundvis, det är utmanande så har jag riktigt kul och storyn i sig kan till och från vara riktigt intressant. Svårt till stor del men fortfarande kul och det finns oftast lite olika vägar man kan gå och utforska som kan gynna på olika sätt men även vara mer tidskrävande samt utmanande.

Grafiskt så är det ett lyft från första spelet där jag får känslan av mer detaljer och men prestandan fortsätter att imponera och enligt mig är det ett måste i spel som The Surge 2, att hålla en stabil bilduppdatering är ett måste speciellt när bossarna börjar komma. Där det har hänt med är i gränssnittet som fick ett lyft och när det gäller utrustningen och allt däromkring så har det blivit betydligt mer komplicerat, mer på djupet och vi har både mer att konfigurera men även mer att tänka på.

Dialogerna och ljud överlag i The Surge 2 är bra, speciellt dialogerna som hos vissa karaktärer kan vara riktigt roliga samtidigt som dom försöker vara allvarliga i viktiga dialoger kan vara väldigt avgörande.

The Surge 2

The Surge 2 är ett bra spel, en helt klart värdig uppföljare där vi har flera nya miljöer att utforska, nya fiender, nya vapen. Kort och gott får vi en massa nytt precis som en uppföljare ska innehålla och skulle inte förvåna mig om vi får se en tredje del i The Surge.

The Surge 2 är ett bra lyft med samma tighta och välpolerade stridssystemet med ett uppgraderingssystem som verkligen lever upp till sitt namn som uppföljare och förbättring denna gången.

[wp-review id=”39032″]

Tidigare artikelGoogle har köpt upp Fitbit
Nästa artikelWarcraft fyller 25 år och firas med unik trailer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn