Mortal Kombat är tillbaka och denna gången är det lite av en nystart kan man säga, en ganska välskriven nystart också.

Jag tycker alltid det är kul när det släpps nya fightningspel och speciellt med sådana som har en story bakom sig och ännu mer om det är Mortal Kombat 1 där man mer eller mindre har nån typ av relation till spelets karaktärer.

NetherRealms är det även denna gången som utvecklar Mortal Kombat 1 vilket inte är så konstigt då det är lite av deras lilla bebis som blev vuxen, men som nu kanske blivit en bebis igen.

Mortal Kombat 1 behåller alla dom kända karaktärerna som vi känner till, med några fåtal nya men det viktiga här för mig har varit storyn som utvecklarna själva pushat ganska mycket på. Mortal Kombat 1 är lite av en omstart där Liu Kang står i fokus och har blivit lite av den stora ledare, till och med Gud av något slag och vill inget annat än att ge alla ett bra liv och få göra det dom vill och som dom är bra på.

Detta i sin tur har gjort att rollerna för dom olika karaktärerna som vi annars är vana vid i Mortal Kombat har kastats om helt och hållet vilket gjort att NetherRealm Studios haft lite kul med vissa karaktärer och modifierats på olika sätt. Bland annat så är vissa karaktärer så som Kung Lao nybörjare och kan inte allt som vi annars är vana vid, men som sakta men säkert lär sig mer och mer.

Mortal Kombat 1

Jag vill inte gå in i detalj allt för mycket när det kommer till storyn då just storyn har en stor betydelse i detta Mortal Kombat, främst för att detta är jut som sagt en omstart av spelserien och har stor potential att byggas vidare på inför Mortal Kombat 2 när det väl blir dags.

Grafiskt så är Mortal Kombat 1 riktigt snyggt och detaljerat, jag gillar det starkt. Jag spelade på Playstation 5 som fungerade klockrent utan några som helst buggar. Mycket detaljer, karaktärerna som står i stort fokus ser verkligen bra och detaljerade ut vilket gör att man får lite av en filmisk känsla i spelet. Det jag saknar lite från tidigare Mortal Kombat-spel är att man kan använda olika föremål i världarna man har sina fighter i som någon typ av hjälpmedel, såsom att kasta en kruka för att störa en hårdare attack, eller en spade för att avbryta ett hopp.

Röstskådespelarna är verkligen av toppklass här, här snackar vi om både dialoger och röstskådespelare som får en att känna detta är mer en film än ett spel i många fall, framförallt så är storyn spännande och man vill hela tiden veta mer och mer vad som pågår och kommer att hända. Röstskådespelarna som kanske annars inte har så stor roll förutom i storyn har utvecklarna inte snålat på och det märks, men framförallt känns. Musiken är dock ganska så gömd eller att den finns där, men ingenting man tänker på eller ens kommer ihåg såhär i efterhand, musik finns men inget spektakulärt.

Mortal Kombat 1

Det enda jag egentligen har att klaga på och som kanske är bland dom viktigaste delarna är att just själva fightningdelen när man spelar känns långsam, seg och inte alls så tight och snabb som jag hade hoppats på. Jag trodde först att det kanske vara så i storyn till en början eftersom karaktärerna är lite av nybörjare, men märker att det är så hela vägen och sedan även när man kör lite multiplayer.

En nyhet som vi aldrig sett tidigare är att man har lite av en kompanjon med sig i alla strider, i Mortal Kombat 1 kallas dom för Kameo Fighters och har lite olika roller för att hjälpa en i sina strider, ett trevlig och uppskattat inlägg där man kan göra några riktigt snygga och effektiva kombos om man nu får till dom.

Kontrollerna känns inte snabba och tighta som man vill ha det i ett spel som Mortal Kombat 1, att få känslan att få till ett riktigt hårt slag eller snabb block finns inte där. Det som finns där är brutaliteten som Mortal Kombat gjort sig kända för sedan dag ett egentligen. Finish him kommer upp och man vill bara göra en sak, Fatalities finns där och dom är brutalare än någonsin, här snålar man inte och det är precis så som vi vill ha det.

Mortal Kombat 1

Förutom storyn i Mortal Kombat 1 så finns det lite olika spellägen, Towers som är ett måste finns självklart, sen har vi även versus-mode antingen lokalt. mot AI eller online finns också med samt helt nya spellägen Invasion Mode som är ett spelläge som har lite mer RPG-element och en story i sig som faktiskt ger ganska mycket mer speltid.

Mortal Kombat 1 är helt klart ett bra spel, ett spel som förutom en bra story och välpolerat spel även ger mer än så. Spel inom denna genren brukar annars handla om story sen är det online-delen som gäller, men inte i Mortal Kombat 1. Jag är personligen inget fan av att spela mot andra hela tiden utan vill ha mer än så vilket jag får i Mortal Kombat 1. Det har pratats om att ännu ett nytt Mortal Kombat kan bli lite uttjatat, men jag kan säga att denna gången i Mortal Kombat 1 så är det verkligen en värdig nystart för spelserien och vi har mycket att se fram emot framöver.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
9
Ljud
9
Miljö
8
Story
10
Tidigare artikelOnePlus presenterar Oxygen OS 14
Nästa artikelDJI presenterar Mini 4 Pro
recension-mortal-kombat-1Mortal Kombat 1 är en värdig omstart som kommer med mycket nytt men med karaktärer som vi känner igen som får sig ett lyft på olika sätt. Mortal Kombat är tillbaka på riktigt och vi har mycket att se fram emot framöver.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn