Som vi har längtat att få mer äventyr med Mario och Rabbids som även denna gången görs riktigt bra, humorn är verkligen på topp!

När jag fick höra om att ett Mario + Rabbids var på gång första gången som släpptes 2017 blev jag förvånad, inte förvånad för att Ubisoft gör detta utan mer förvånad över att Nintendo faktiskt gick med på det, dom känns inte riktigt som gänget med humor.

Mario + Rabbids Kingdom Battle var ett annorlunda turordnings baserat spel som många uppskattade och som man verkligen hade kul med, en uppföljare var givet och nu 2022 fick vi alltså Mario + Rabbids: Sparks of Hope där äventyren fortsätter.

Denna gången så lever Mario-gänget tillsammans med kaninerna i samma värld vilket tydligt visar att dom kommit varandra närmare. Men det stoppar inte från att vi har fiender som vill ställa till det och det är fokus på bland annat parallell dimension.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Denna gången är Mario + Rabbids: Sparks of Hope betydligt mer öppet och vi upplägget påminner mycket om Super Mario Galaxy där vi besöker olika världar/planeter för att hjälpa lokalbefolkningen där med olika problem, samtidigt som vi har ett huvuduppdrag finns det ett och annat sidouppdrag med gömda grottor och dylikt.

Jag vill ärligt talat inte avslöja nånting om storyn men kan säga om man tyckte om första spelet så är detta en given uppföljare och har man aldrig spelat första spelet går det alldeles utmärkt att börja med Mario + Rabbids: Sparks of Hope.

Jag är personligen inget fan av turordning baserade spel och främst för det tar tid men även för att man måste vara extremt taktiskt med en mängd olika förmågor. Här har vi flera olika förmågor men det är betydligt tydligare och lättare, kanske främst för att man har nån typ av relation till karaktärerna vilket skapar ett större intresse.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Efter varje strid så får man XP-poäng vilket gör att man levlar upp sina karaktärer med nya förmågor men även mer hälsa så man kan utföra lite fler strategier med olika karaktärer. Variationen av spelstilen kan bli stor och detta tack vare att varje karaktär i spelet har olika vapen och sina förmågor för att ta ner fienden, stort plus med variationen.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope är grafiskt precis så som vi vill ha det när det kommer till ett Super Mario-spel fast med en liten touch av Ubisofts magi, spelet är inte helt oväntat exklusivt på Nintendo Switch vilket är lite synd men samtidigt förståeligt.

Dom få dialogerna som finns är välskrivna och passar in i denna värld, där jag blev mest överraskad när det gäller ljudet är karaktärerna vapenljud när dom skjuter eller slår, skön känsla och man vill verkligen bara avfyra sina skott eller få till ett riktigt bra slag tack vare lite ljud.

Det enda som jag egentligen bara kan klaga på är att spelet kändes lite för lätt, det är kanske inte helt konstigt heller då man vill skapa en bra balans för att familjen ska kunna spela, yngre generation samtidigt som hardcore gamers ska ge spelet en chans.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Jag gillar verkligen Mario + Rabbids: Sparks of Hope och har kul i spelet, det är ett mysigt spel som inte är så stressigt, mycket tack vare att det är turordning samt att detta är ett spel som passar alla åldrar, jag tror dock att dom äldre är lite mer hypade för detta än dom yngre då det inte alltid är tillräckligt med action för dom.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope har förbättrats på många sätt, oftast mindre detaljer och framförallt känslan för att vi är i en Nintendo-värld som är mysig men samtidigt magisk med massa hemligheter, detta gjorde Ubisoft bra och jag tror att Nintendo är minst lika stolta.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
9
Ljud
9
Miljö
10
Story
9
Tidigare artikelThe Callisto Protocol har gått guld!
Nästa artikelTest: Zagg Pro Stylus
recension-mario-rabbids-sparks-of-hopeMario + Rabbids: Sparks of Hope har förbättrats på många sätt, oftast mindre detaljer och framförallt känslan för att vi är i en Nintendo-värld som är mysig men samtidigt magisk med massa hemligheter, detta gjorde Ubisoft bra och jag tror att Nintendo är minst lika stolta. 

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn