Guitar hero är tillbaka och denna gången har man tänkt om lite när det kommer till spelläget men grunden är fortfarande densamma, spela gitarr!

Det känns som en evighet sedan vi fick ett nytt Guitar Hero eller ett spel med musik i fokus överhuvudtaget. Under en period så kom det nya guitar hero varannan månad med nya plastinstrument samt DLC-paket som såldes fysiskt med nya låter m.m. Men det var något som spelarna tröttnade på ganska snabbt och sakta men säkert så dog dessa musikspel ut tyvärr, men nu är det nya tider och dags att väcka Guitar Hero till liv igen fast lite annorlunda där just Live finns med.

När man drar igång spelet för första gången kastas man omedelbart in i att börja spela och få ordning på noterna, självklart får man sig en liten genomgång innan och min första tanke där var, ”Oj, detta är ju mycket lättare än tidigare Guitar Hero”.

Guitar Hero Live är inte ett ”gammalt” GH fast med HD-grafik utan här har man verkligen tänkt om helt och hållet denna gången. Man kan välja att spela ett liveframträdande där alla fansen står precis som på en konsert och lyssnar på hur man misslyckas eller lyckas. Missar man allt för många ackord så kommer dom börja bua och kasta saker på en så det gäller att hålla tungan rätt i mun och få ordning på dessa ackorder.

guitar-hero-live-1

Ett väldigt roligt koncept enligt oss men problemet är bara när man spelar och koncentrerar sig på dessa ackord så har man inte tid att se vad som händer i bakgrunden utan koncentrerar sig på att sätta dessa perfekt. När man ska ut på scen så är det inte som innan att man bara hamnar där utan här får man följa med från ”Green room” till att man kommer ut på scen, man får se hur det ser ut backstage samt att gå ut på en scen när så mycket folk riktar sin blickar mot en, en känsla som man nog aldrig annars skulle få vara med om.

Men fastän att Activision försökt och verkligen vill få till en mer realistisk känsla så brister det på flera steg, allt känns för arrangerat och skådespelarna som ska stå där och hjälpa till gör ärligt talat inget bra jobb utan känns som en dålig B-film istället. Guitar Hero som tidigare var väldigt koncentrerat på just Rock känns inte lika inspirerande denna gången och känns som det ligger mer fokus på att få ditt ”populära” låtar än sådana som passar till spelet, artister som Eminem, Skrillex och Kasabian kanske inte är jätte passande för ett spel som gitarren är i fokus.

guitar-hero-live-3

Men vill man inte spela inför en live publik så finns chansen att dra igång GHTV som är en massa låtar med musikvideos som man spelar igenom och man kan skapa sina egna spellistor av alla hundratals låtar som finns tillgängliga. Det finns att köpa nya låtar och man levlar upp sin karaktär även där samt att man tjänar ”coins” som man sedan kan använda för att köpa nya låtar samt nya funktioner på gitarren m.m.

Guitar Hero Live är helt klart minst lika roligt som tidigare Guitar Hero ta det inte fel, men det känns så begränsat och inte lika ”fritt” som i dom första Guitar Hero där man bara kunde dra igång spelet och spela sin favoritlåt. Det är svårt att dölja att vi har spenderat med tid framför spelet än vad vi faktiskt trodde att vi skulle göra och fastän vi kanske inte har dom bästa sångrösterna så finns möjligheten att även sjunga i Guitar Hero Live för att tjäna ihop poäng, men det är lite lätt.

Vi är glada att Activision vågade ta steget med ett helt nytänk när det kommer till Guitar Hero och inte bara gjorde om spelet i HD och la till några nya låtar, man har verkligen försökt här och kanske om vi får se ännu ett Guitar Hero närmaste året så kan det bli något riktigt bra även denna gången.

guitar-hero-live-2

Med ett nytt spel så kommer även en ”ny” gitarr som i stort sett behåller sin form som tidigare förutom att nya färger samt att knapparna nu är fördelade två knappar på tre band som ärligt talat var ett smart drag och det blir lättare för nybörjare. Var man duktig på tidigare Guitar Hero så kanske det håller i sig lite här men hur man spelar är annorlunda då det inte längre är färger man går efter utan svarta och vita symboler som visar om man ska trycka på övre eller nedre raden, låter komplicerat men man kommer snabbt in i det samt att man innan första spelningen får sig en utmärkt genomgång om hur detta fungerar.

Annars är gitarren precis lika plastig som tidigare men har en lite mer enkel design när det kommer till färger där man håller sig till svart och guld färg.

Omdöme

När vi fick höra om Guitar Hero Live första gången blev vi riktigt glada och det levererar, kanske inte riktigt så bra som vi hade hoppats men kul har man och är man galen i musik vare sig det är gammal eller ny musik så är Guitar Hero Live utmärkt för detta.

Bättre-stämpel är det välförtjänt då vi äntligen får ett nytt partyspel att ta oss an och dela med våra vänner och familjer. Tråkigt nog kan man inte ha ett helt band här utan endast två gitarrer samt en som sjunger som max men enligt oss duger det och dom som saknar trummorna kommer inte sakna dom här.

Guitar Hero Live är helt klart ett skönt sätt att bara sätta sig i soffan, dra fram gitarren och leka rockstjärna för några minuter, som oftast blir till timmar med detta spel.

Rock on!

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Live framträdande
  • Musikvariationen
  • Gitarren
  • Nya event dagligen

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Inge träningsparti
  • Bandet?

[/column]

 

 

Tidigare artikelRecension: Halo 5: Guardians
Nästa artikelNyhet: Apple fortsätter att slå nya rekord

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn