Grid Legends är det femte spelet i GRID serien och det verkar som att codemasters har lagt allt dom har på detta släpp.

GRID Legends story följer främst Marcus Ado och hans alldeles egna lag Seneca som vill kvalificeras för GRID World Series.

Under den senaste tiden har det inte gått så bra för Seneca då dom bara lyckats hitta en stjärnförara, Yume Tanaka, men det är inte nog. Det var då du kom in i bilden. Du och din lagkamrat Yume Tanaka klättrar i ligorna tills ni når proffsligan där ni måste slå förare som Valentin Manzi och mästarlaget Ravenwests Nate McKane. Hela vägen dit är tuff och fylld med svårigheter men spänningen håller hela vägen genom storyn vilket gör Senecas berättelse väldigt intressant.

Grid Legends

Redan från start kommer GRID Legends att släppas med över hundra olika bilar i alla möjliga storlekar som. Varje bil har sin egna unika känsla och förarteknik som man måste lära sig att kontrollera och bemästra för att kunna klättra i rankningen. Fysik Motorn är riktigt bra och det känns väldigt intuitivt att lära sig köra dom olika bilarna.

Spelet kommer också att släppas med över 130 olika banor både riktiga och skräddarsydda för spelet och en scenario skapare där man kan ändra tex, väder, tid på dagen och vilka bilar som man kan använda vilket håller allt nytt och fräscht.

Spelet är cross compatible med denna och förra generationens Xbox och Playstation konsoler samt pc som skapar möjligheten att spela med upp till 21 andra vänner över dessa olika plattformar. Jag fick dock tyvärr inte chansen att testa GRID Legends online men AI:n i spelet är något av det bästa jag sett på länge. I många andra spel så känns det som att det är AI:n mot dig men i GRID Legends så finns inte alls samma känsla kvar. Man kan ofta se bottarna köra försöka köra om varann och inte bara spelaren vilket kan leda till kraschar som man inte hade något att göra med. Detta gör spelet så mycket roligare än när allt som händer kretsar runt en själv som ofta kan hända i andra spel.

Grid Legends

När man kör och kommer upp i dom högre hastigheterna så får man med hjälp av många olika saker som ljudet, FOV:n och motion blur den känsla av hastighet som är perfekt för ett racingspel och gör hela upplevelsen 100 gånger bättre.

Codemasters har gjort ett intressant val med mellansekvenserna i detta spel. Alla story cutscenes är live-action. Alltså så har dom använt riktiga skådespelare för att spela in cutscenes. Det mesta är inspelat i intervju format och det är där man verkligen lär känna karaktärerna och vilka dom är som personer. Skådespelet är väldigt bra utfört och övergångarna mellan spel och verklighet funkar väldigt väl. Själva spelet har väldigt realistiska grafiker. Det som stod ut mest till mig var reflektionerna. När jag körde på en bana som var lite blöt och solen kom fram sken på vägen och bilen så såg det underbart ut. Där spelets grafiker dock inte håller standarden är dom effekter som rök och gnistor som kan se väldigt klumpiga och simpla ut.

Grid Legends

Ljudet i spelet passar in och är anpassat efter varje bil vilket får en riktigt fördjupad i spelet. Bakgrundsmusiken är inte något överdrivet men den gör sitt jobb genom att hålla spänningen och inlevelsen under hela racet.

Även fast spelet är helt splitternytt så känns allt väldigt finslipat. Under tiden jag testat spelet har jag inte stött på en enda bugg vilket säger mycket om spelets framtid.

Priset ligger på runt 600 kr för normala versionen och ca 800 kr för deluxe versionen som bland annat innehåller nya bilar, exklusiva utmaningar och fyra stora paket som släpps efter spelet lanserats. Det är ingen tvekan om att detta unika racingspel kommer att bli en stor hit som alla kan spela.

RECENSION ÖVERBLICK
Grafik
9
Ljud
8
Story
8
Känsla
8
Tidigare artikelIntel 12th gen processor till tunnare laptops
Nästa artikelPokémon Scarlet & Violet har presenterats och släpps i år
recension-grid-legendsÄven fast spelet är helt splitternytt så känns allt väldigt finslipat. Under tiden jag testat spelet har jag inte stött på en enda bugg vilket säger mycket om spelets framtid.

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn