Kratos är tillbaka men denna gången i knivskarp grafik och lika brutal och arg som vanligt, men håller det för att ”fräscha” upp ett spel som detta?

Först fick vi en lite mindre remake på God of War 1 och 2 till PS3, nu har man gjort en remake på God of War 3 till PS4 där grafiken även denna gången var i fokus samt ljud.

Men frågan som vi ställde oss direkt var om vi verkligen behövde denna remake eller Remastered som Sony kallar den?

Vi på redaktionen är stora fans av just GoW-serien där vi får en story som är brutal men även delvis känslosam på sina håll. Kort och gott så vill Kratos huvudkaraktären hämnas gudarna (Zeus & Co) där det gäller att sa sig igenom olika bossar, pussel och helt enkelt miljöer som vi kanske inte riktigt är van vid.

Men hur mycket har grafiken fått sig ett lyft egentligen i denna Remastered och är det värt att spela igen en gång till?

Det är helt klart ett lyft när det kommer ingame grafiken, när det gäller mellan sekvenserna så är det fortfarande samma som vi såg hos PS3 men när du väl börjar ditt krigande ser vi ett lyft och först och främst detaljerna i så som ljus och detaljer på kartorna med dammet som lyft och stenarna som faller från himmelen.

gow-3-remastered-3

Men spelet har aldrig varit där för sin grafik utan det har varit allt annat runt om, bossfighterna som är bland dom bästa vi sett i spel som GoW. Även de brutala som Kratos har att bjuda oss på är svårt att slå i spel idag där vi gör allt för att hitta den kombinationen som är den mest brutala och blodiga.

Fastän man inte spelat det på länge så är det roligt, striderna är roliga och man får tillbaka många minnen från spelet som man längtat så länge efter. Alla dom pussel som man ska ta sig igenom är också något man ibland får ta sig en extra tankeställare för att ta sig igenom.

Men har man spelat igenom det en gång är det tveksamt om det är värt att köpa det ännu en gång till PS4 där ända skillnaden egentligen är grafik och då menar vi lite skillnad då allt oftast går såpass fort så det är svårt att märka skillnaderna. Har man däremot aldrig spelat God of War (då rekommenderas att köra igenom från första spelet) så är detta helt klart värt att testa och ta del av ett äventyr som är bland dom blodigare och brutalare för att ta sig igenom allt och få ner Zeus, ens egna pappa.

gow-3-remastered-2

 

Dom enorma bossarna har ännu en gång fått sig ett lyft och dom är stora, oftast väldigt stora och just dessa fighter är utöver de ovanliga. Detta är verkligen något man måste uppleva när det kommer till just God of War och fastän man är rädd att man inte ska klara av dom så gäller det bara att vara lite taktisk samt snabb med fingrarna då de oftast är quick time events som gäller och det gäller att vara vaken, men ibland blir det för lätt.

 

gow-3-remastered-betyg

Omdöme

Det är svårt att betygsätta ett spel som man egentligen ”bara” gjort om grafik och ljud på men en bra-stämpel får det bli då det är skillnaden och ärligt talat hade vi velat se ett större lyft när det kommer till just grafiken då de ändå får namnet ”Remastered” som låter bättre än vad det egentligen är.

Har ni aldrig spelat ett ända God of War och äger ett PS4 idag är detta helt klart värt att spela igenom och vi kan nästan lova att ni kommer bli nyfikna på dom tidigare spelen.

[column size=one_half position=first ]Fördelar

  • Bossarna
  • Action hela vägen
  • Kratos röst?

[/column][column size=one_half position=last ]Nackdelar

  • Grafiken? Kunde bli bättre
  • Lite mer extramaterial
  • Fortfarande svårt att hänga med utan att spela dom första.

[/column]

 

Tidigare artikelNyhet: Google gör om samt får ny VD
Nästa artikelTest: Acer Predator G3

1 kommentar

  1. […] God of War och Gears of War har båda fått sig en typ av ”remaster” där grafiken har varit i fokus för att göras om från tidigare generationen konsoler till dagens PS4 och Xbox One. Activision vill inte vara sämre utan har även dom nu visat upp Prototype 1 och 2 där första spelet släpptes redan 2009 som togs emot riktigt bra med tanke på att det var en öppen värld och för en gång skull lite annorlunda tänk när det kommer till karaktären i sig och hur världen påverkats av sjukdomar och andra eländen. […]

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn