Många har eller började tappa hoppet för Gears of War och detta efter Judgment som enligt många var ett kapitel i denna spelserie som egentligen var helt onödig, men tyvärr fick vi ta del av de och detta har nu passerat och vi har nu äntligen fått ett nytt fräscht Gears of War som innehåller precis det den ska innehålla slakt, krig och en massa humor.

Gears of War 4 utspelar sig flera år efter dom tidigare spelen och hela världen har egentligen vänts upp och ner men kanske inte alltid till de negativa, enligt många.

Vi får spela som JD Fenix och yes precis som ni tror så är detta Marcus Fenix från dom första spelen som tar sig an huvudrollen och precis som vanligt när det gäller mänskligheten, fastän vi håller på att gå under finns det alltid onda och goda här med.

gears-of-war-4-img01

COG som var förbandet Marcus Fenix och hans gäng en gång kämpat för har nu ersatts med robotar och detta har fått många att se rött och egentligen inte lita på dessa robotar som styrs av en ledare som vill att alla människor ska ge upp och gå med COG och då inte för att strida utan allt annat runt om.

Så det som skiljer sig lite denna gången från tidigare GoW är att vi nu även krigar mot robotar i olika storlekar med olika vapen och olika egenskaper.

Precis som i tidigare GoW så handlar det att tumma magasin efter magasin från sin Lancer och tro mig, ni kommer tömma bra många magasin på fiender som ni annars tror må vara odödliga med tanke på hur mycket man skjuter. Det finns självklart nya vapen som kommer lite då och då, men ändå är det nånting som gör att man går tillbaka till sin klassiska Lancer eller Retro Lancer som det även finns.

Storyn är väldigt tight och det händer i stort sett nånting hela tiden, Gears of War 4 är precis som tidigare spel uppdelat i Acts och Chapters vilket gör det lätt att hänga med vart man är i storyn. För dem som har spelat dom tidigare GoW så kommer ni vara med om en del bekanta ansikten och tro mig, ni kommer inte bli besvikna.

Gör Marcus Fenix en comeback?
Gör Marcus Fenix en comeback?

Gears of War 4 ser bra ut och ärligt talat riktigt bra ut med tanke på att hela spelet bygger på Unreal Engine 4-motorn som är en ganska så gammal motor i dagsläget med tanke på hur andra spel i samma storlek som Gears of War 4 ser ut. Det finns en del bra detaljer och cutscensen i spelet är precis som tidigare av toppklass med mycket spänning men även en massa humor.

När det kommer till röstskådespelarna så har precis alla karaktärerna fått dem perfekta rösterna och alla dialoger, manus ja precis allt när det kommer till storyn har gjort riktigt bra och är välskrivet där utvecklarna lyckats lugna ner spelet lite vid viktiga delar av storyn för att hänga med och veta vad som egentligen händer eller skall hända.

GoW har varit lite av ett spel som man lyckats kombinera det allvarliga blodiga krigande med en massa humor, så även denna gången.

När vi fick göra om Gears of War 4 första gången blev vi genast skeptiska med tanke på att Judgment som var spelet tidigare inte var något större hit och fadern bakom GoW, Cliff Bleszinski jobbar på sin egna studio med sitt egna spel, så risken var att mycket kunde gå fel.

Men tack och lov så blev Gears of War 4 precis det vi sökte och behövde för att kunna ge hopp för spelserien igen men nån gång ska det även få ett slut och vi hoppas ärligt talat att fjärde delen kan vara slutet nu.

Det kommer självklart även till en multiplayer denna gången där den största nyheten är Horde 3.0 som är en vidareutveckling från tidigare Horde-mode där man ska överleva så länge som möjligt ”waves” av fiender men denna gången med lite mer tillgångar än bara sina medspelare och lite taggtråd. Det som gjorde att vi fastnade för Horde 3.0 rätt så snabbt var variationen och att fiender samt banor varierar varje gång vilket gör att inget spel är sig likt.

Omdöme

Vi gillar Gears of War 4 med en stark story, en story som tar oss tillbaka till rötterna på ett eller annat sätt, slutet blir inte alltid gott och storyn har tillslut många vändningar som är till det positiva och gör att det skapar en större spänning som gör det svårt att sluta spela för slutet känns hela tiden så nära.

 

Tidigare artikelSamsung slutar sälja Galaxy Note 7
Nästa artikelCyanogen ger upp Android

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn