Och denna gången är det inte Sverige som har tagit detta världsrekord utan det är i Australien som forskare tyckte det var dags att slå det gamla rekordet.

Vi i Sverige har överlag riktigt bra internet till bra priser om man jämför många andra länder, vi har även tidigare varit duktiga på att slå världsrekord i internethastighet men denna gången är det Australien som gör det.

Det är forskare från Australien som lyckats få internethastighet uppe i hela 44,2 Tbps (terabits i sekunden) vilket är otroligt snabbt internet. För att få det lite i perspektiv hur snabbt det faktiskt är så har ni några exempel nedan

  • 1000st  HD-filmer på 1 sekund
  • 50st Ultra HD Blu-ray (100GB/styck) på också endast en sekund

Men för att man ska komma upp i dessa hastigheter har forskarna använt sig utav microcomb istället för laser vilket i sin tur gör att man genom microcomb kan få fram en specifik frekvenslinje och på så sätt få data att överföras i rekord hastighet.

Det som gör allt detta ännu bättre är att denna tekniken med microcomb faktiskt kommer gå att använda i samma fiberkablar som används idag, det betyder alltså att vi inte behöver gräva ner något nytt och med dagens kablar kan man använda ny teknik som ger betydligt snabbare internet.

För att ännu en gång lägga detta i perspektiv om hur det kan fungera på dagens fiberkablar är för att man lyckades komma upp i 42 Tbps i en redan nergrävd fiberkabel som är 75 kilometer lång, alltså en kabel som idag används till ”vanligt” internet i hushållen.

Så om vi får se dessa hastigheter på Internet i framtiden låter inte helt omöjligt, men det är nog några år bort som det ser ut nu.

Tidigare artikelSea of Thieves till Steam har fått släppdatum
Nästa artikelLite mer information om The Last of Us: Part 2

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn