Microsoft har nu presenterat nästa generation Xbox –Xbox One

Då har Microsoft äntligen presenterat och vi fick se en hel del nytt som bland annat nytt UI, ny Kinect, ny Handkontroll och självklart en ny konsol. Microsoft var ganska noga med att poängtera att Xbox One är nu mer en ”allt-i-ett” system som ska vara mycket mer än bara spel nu.

Nytt UI- Microsoft Modern UI

Kanske inte kom som någon större överraskning men Microsoft kommer nu integrera Xbox One med nya Microsoft Modern UI som blir en blandning av Windows 8 och Windows Phone. Man kommer bland annat kunna köra köra flera applikationer samtidigt, ett exempel är att man ska kunna se på TV och surfa samtidigt eller skifta mellan spel och TV, denna funktionen valde Microsoft att kalla för ”Snap mode”.

Kinect

Kinect fick en hel del fokus i början och att man med hjälp av rösten skulle kunna använda olika funktioner såsom i skype, webbläsare och TV. Det var mycket snack om att TV:n integreras mer i konsolen, men frågan återstår om detta även kommer i Sverige eller endast i USA. Dom största nyheterna med Kinect är den nya designen samt att den får en kamera med 1080p-upplösning och ska överföra 2GB/s av data för att få en bättre precision och betydligt mer detaljerad.

Kameran blir som sagt mer integrerad i själva konsolen med flera funktioner och inte enbart i spel som vi är vana vid första kameran.

Xbox One

När det gäller en mer detaljerad prestanda avslöjades inte men Microsoft sa bland annat att nya Xbox one får ”en helt ny arkitektur” där kraft bara är förnamnet. Det vi vet är att konsolen är utrustad med 8GB RAM-minne och en 500GB hårddisk, största överraskningen kom utan tvekan att Xbox One är utrustad med blu-ray spelare något som inte många hade förväntat sig.

Designen är helt ny och väldigt fyrkantig, mycket retrokänsla vid första titt. Mer info gällande specifikationen lovade Microsoft visa upp på årets E3 mässa i juni.

Xbox Live

Microsoft var långt ifrån att glömma Xbox Live där man först avslöja att man kommer öka server-kraft med 20 gånger för att kunna lägga till flera funktioner samt ett större stöd och utbud. Man ska bland annat kunna ladda upp sina spel i molnen samt spara allt man har på sin konsol där som en backup. Det känns som det blir ett lite mer PC-tänk när det gäller backup och detta med moln än tidigare.

Om vi får chansen till att streama spel live var det inge snack om än, men E3 mässan kanske har mer att bjuda på.

Handkontrollen

Designen på handkontrollen blir den samma som tidigare, något som många uppskattar då Xbox360 handkontrollen fått en hel del beröm för sin design. Det har tillkommit några nya knappar som ska göra spelupplevelsen bättre samt att det nu finns inbyggda vibratorer i kontrollens D-pad för en ökad känsla.

Microsoft satsar på att kunna använda handkontroll, Kinect och smart glass betydligt bättre och mer integrerat än tidigare.

Xbox One ska lanseras slutet på året världen över till ännu ett okänt pris. Det vi vet är att under årets E3 mässan 10 juni kommer Microsoft visa upp oss spel och mer gällande just Xbox One.

Tidigare artikelNyhet: Xbox One vs. Playstation 4
Nästa artikelNyhet: Battlefield 4 har fått releasedatum

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn