Idag kom en överraskning gällande hemelektronik-kedjan Webhallen som nu mer eller mindre bli norskägt.

Nu är det alltså klart att norska Komplett Group köper upp Webhallen för drygt 140 miljoner kronor och affären väntas vara slutförd i maj.

Kompletts koncernchef Ole Vinje kommenterar följande:

” Genom uppköpet stärker vi vår position i Sverige och Skandinavien ytterligare. Vi ser fram emot att följa och vara delaktiga i Webhallens utveckling i tiden som kommer.”

Wilhelm Sporrong som är VD på Webhallen kommenterar följande:

Vi är mycket glada och stolta över att bli en del utav Komplett-familjen. Med våra gemensamma kunskaper, målgrupper och resurser kommer vi att kunna bli än mer konkurrenskraftiga, och fortsätta vår nordiska expansion. För trogna kunder som följt oss genom åren kan jag meddela att vi givetvis kommer att fortsätta med framgångskonceptet som tagit oss dit vi är idag, men med bättre förutsättningar än tidigare för att förverkliga våra mål.

Lite snabbfakta om Webhallen som grundades 1999 och har i dagsläget 10st fysiska butiker med totalt 145 anställda. Hur det kommer påverka Webhallen vet inte inte i dagsläget men vi gissar på inte särskilt mycket då komplett och webhallen har varit ganska så lika ute på marknaden.

Webhallen lyckades under 2012 omsätta cirka 873 miljoner kronor.

Källa: sweclockers.com

Tidigare artikelRykte: Apple jagar ny VD
Nästa artikelNyhet: Mindre surface-plattor pågång

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn