Idag släpper tv4 en större uppdatering av sin app tv4 play för Android. Den stora nyheten är direktsändning av alla tv4 kanaler.

För ett par månader sedan så uppdaterade SVT deras appar och internetsida så man kan kolla på alla deras kanaler online via sin dator eller webbläsare. Detta har lett till en stor debatt om tv-licens och mobiler/tablets.

Nu har även tv4 satsat på de mobila enheterna och uppdaterat sin app tv4 play för Android. Vi på TeknikHype har nu fått testa den nya appen en tid innan den officiella uppdateringen och är positiva.
Den synliga skillnaden är en vit välkommskärm och en rad som heter ”Se TV direkt” som ligger längst ner på startsidan. Förutom det synliga så har appen fått en rad buggfixar vilket troligtvis är välkommet då förra versionen (v. 1.5) endast hade två stjärnor i snittbetyg.

Hur fungerar då livekanalerna?

Vad gäller bildkvalitén så har man tre val.

  • Låg: 300kb
  • Medium: 800kb
  • Hög: 1500kb

Kör man hög så får man en riktigt bra bild (testat på Xperia Z med 5″ FullHD skärm). När vi testade appen så fungerade det bra med både Wifi och via 3G nät.
Bilden ligger cirka en minut efter tv- sändningarna vilket inte spelar någon större roll. Däremot så fick vi felmeddelande av att kolla på tv4 fakta XL. Det blev även fel första gången vi testade tv4 film.

För att kunna nyttja live kanaler så krävs tyvärr premium konto på tv4 play. Det kostar 99kr i månaden och ger möjlighet att likt SVT play kolla på gamla program när som helst och var som helst. Nu även direktsända kanaler i mobilen.

Det kan kännas som att man betalar dubbelt då man får reklamen på köpet när man kollar på livetv. Men då det kostar mer för tv4 att sända via nätet så täcker inte reklamen upp utgifterna. Till skillnad från SVT (som är ”gratis” att kolla på) så får inte tv4 in pengar från tv-licensen och måste betala för sig med hjälp av reklam och premiumkonton.

Appen hittar ni på Google play

Tidigare artikelRykte: Nästa OS X uppdatering får stöd för Wifi 802.11ac
Nästa artikelNyhet: Google Glass får motstånd från Las Vegas

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn