App Store till iOS har en enorm marknad, men när det kommer till Mac App Store så är intresset väldigt lågt och det har vi fått reda på av en utvecklare.

Det var i Januari 2011 som Mac App Store kom och intresset då var stort, men det dröjde inte länge innan detta intresset försvann.

Det är Sam Soffes som är utvecklare bakom appen Redacted som genom sin app fått reda på ett och annat. Kort efter att appen lanserades märkte Sam hur hans app snabbt kom upp på topplistan av appar och genast började hans kompisar gissa på hur mycket pengar han tjänat på sin app, gissningarna var på tusentals dollar men det är långt ifrån sanningen.

När Sam kolla upp denna statistik så hade endast 94 personer köpt programmet varav 59 av dessa från USA och han hade tjänar 302 dollar på detta.

Kort och gott betyder detta att man inte behöver sälja särskilt många appar på Mac App Store för att hamna på topplistan och frågan är om Apple planerar att göra något åt detta eller kanske välja bort Mac App Store inom kort.

Det ska bli intressant och se om Apple kommer lägga något fokus på detta på årets WWDC eller om man låter det gå som det gör just nu.

 

 

Tidigare artikelNyhet: Toshiba Chromebook 2 släppt
Nästa artikelNyhet: Battlefield 4 lever vidare

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn