Google och Youtube har nu börjat ”betatesta” en funktion i YouTube där användaren kan betala sina favoriter på YouTube.

I samma takt som YouTube växer så blir tjänsten mer och mer fylld av reklam. Detta gynnar såklart Google/YouTube, men också de personer som laddar upp innehåll på YouTube. Däremot skapar det ett irritationsmoment hos användaren, de som kollar på materialet. För att stödja YouTube-profiler mer och eventuellt på sikt minska reklamen så har YouTube nu börjat testa en ny funktion, nämligen att användarna av tjänsten kan skänka en peng till sina favoriter. YouTube har nu börjat testa denna funktionen i USA, Australien, Japan och Mexiko men fler länder kommer få detta val längre fram.

Hur mycket går till skaparen?

De valörer som finns nu är 1$, 5$ eller en valfri summa, i vanlig ordning tar Google och YouTube 5% samt en avgift på 0,21$. Med andra ord så får skaparen av materialet 9,29$ om användaren skänker 10$. Om man som skapare vill ha möjlighet att ”be om pengar” från sina tittare så är detta en valbar funktion och kommer kunna ställas in via profilinställningar.

Hur fungerar betalningen?

Betalningen/bidraget kan ges både från webben (Youtube.com) och appen, på webben kommer en pop-up som frågar om man vill stödja skaparen och i så fall med hur mycket. Appen fungerar på samma sätt då en pop-up kommer upp i appen med samma fråga. Vår direkta tanke är att YouTube kommer få ändra hanteringen av dessa Pop-up’s då användare troligtvis kommer se det som väldigt frustrerande, såvida det inte bara gäller första gången man besöker en sida/profilen.

youtube-betalning
Bilden ovan visar hur pop-up rutan ser ut för appen (ovan) och webben (under).

Källa:
The Next Web

 

Tidigare artikelKrönika: Smartwatch, fluga eller trendsättare?
Nästa artikelNyhet: Meizu MX4 utannonserad

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn