Det är JK Shin vice VD för Samsung Electronics och mobilavdelningens chef som kliver av stolen.

Shin kommer trots detta inte lämna Samsung helt utan han kommer ha kontroll över den mobila avdelningen i form av teknisk ansvarig. Dongjin Koh kommer att ta över Shin’s roll som verkställande direktör, så att Shin i sin tur kan fokusera på nya affärsmöjligheter och tänka över den långsiktiga strategin för Samsungs mobila avdelning.

Koh var tidigare ansvarig för Samsungs mobila R&D fram tills nu och skall enligt rapporter ha spelat en stor roll i utvecklingen av Samsung Galaxy Note 5 och Galaxy S6. Båda dessa telefoner mottogs väl, som visar att bytet mot mer premium design är nog Samsungs väg att gå.

Trots att företaget inkomst för mobiler har varit låg så såg man i förra kvartalet en liten förtjänst. Koh’s uppdrag nu är enkel att förklara men svår att utföra; ”Samsung mobile måste försvara sig från attacker från de olika hållen”.

Det råder inget tvivel om vilka som har en majoritet av försäljningen av mobila enheter, Apple, så nu får vi hoppas på att detta bytet för Samsung gör att dom kan komma fram med en genuin produkt, som gör att man tar ytterligare ett steg fram.

 

Tidigare artikelNyhet: Nokia Ozo går nu att förhandsboka
Nästa artikelNyhet: Mark Zuckerberg donerar 99 procent av sina aktier

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn