Netflix är omåttligt populärt och finns på de flesta plattformar, nu har tjänsten även hittat till Linux.

Netflix har länge jobbat med Microsofts DRM-skydd Silverlight för att streama sina filmer säkert. Under den senare tiden har utvecklarna hos Netflix dock jobbat hårt för att få all säkerhet och upphovsskydd att fungera med den nya multimediastandarden HTML5 som gör Netflix betydligt mer anpassningsbar på olika enheter. Till skillnad från Silverlight så finns HTML5-stöd direkt i webläsaren så inga övriga program eller klienter krävs.

Stöd för Linux och då främst Rasberry Pi

Stödet för HTML5 gör det även möjligt för användare som sitter med Linux att nyttja tjänsten , något som är väldigt efterlängtat, speciellt av dom som använder Rasberry Pi som ”mediabox” till TV:n. Tidigare har det varit väldigt svårt att få upp Netflix på sin Rasberry Pi, men med stöd av HTML5 kommer detta fungera mycket lättare och folk kan då enkelt nyttja Netflix direkt.

Allt detta bekräftades när Paul Adolf från Netflix skickade ett meddelande till Ubuntus utvecklare och skrev att Netflix nu fungerar med den stabila versionen av Chrome i Ubuntu 14.04 så länge NSS-versionen (Network Security Services) är 3.16.2 eller högre.

Källa:
Engadget

Tidigare artikelRecension: Destiny
Nästa artikelRykte: Samsung Galaxy A5

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn