Googles chef för både Android och Chrome, har bekräftat att nästa version av Android kommer att kallas KitKat.

Sundar Pichai som är chef för både Android och Chrome har bekräftat att nästa version av Android kommer att kallas KitKat – vilket är namnet på en chokladkaka gjord av Nestlé. KitKat blir kodnamnet för Android 4.4 och inte på det ryktade Android 5.0, enligt en splash page för det nya operativsystemet.

Namnet håller företagets mångåriga tradition att namnge varje version av sitt mobila operativsystem efter desserter. Hittills har Google internt kallad versionen för Key Lime Pie, men John Lagerling, chef för Android partnerships, berättar för BBC att företaget bestämt sig för ett annat namn efter att ha insett att ”mycket få människor faktiskt känner igen smaken av en key lime pie”. Sent förra året, föreslog någon att namnge den kommande versionen till KitKat då det tydligen är en favorit hos flera Androidkodare, och företaget bestämde sig för att nå ut till Nestléfolk. Inom 24 timmar gjordes en överenskommelse berättar Lagerling.

Google säger att ”det är vårt mål med Android KitKat att skapa en fantastisk Androidupplevelse för alla.” Det är förvisso ett lite vagt uttalande, men kan kanske vara att Google planerar att använda KitKat till kommande smartwatches, spelkonsoler, billiga smartphones, och även bärbara datorer.

Pichai säger i ett Google+ inlägg som han precis återvänt från mötet med hårdvarupartners i Asien, och han tillägger att det nu finns över 1 miljard Androidaktiveringar. Han fortsätter med att säga att han ” inte kan vänta med att släppa nästa version av plattformen som är så söt som den chokladkaka som är en av våra teams favoriter.” Ett sätt att främja detta partnerskap, är att det erbjuds en tävling i Willy Wonka-stil där köpare av specialmärkta KitKatpaket har en chans att vinna antingen en fri Nexus 7 eller Google Play-kredit.

Källa: theverge.com

Tidigare artikelNyhet: Ännu fler bilder på GTA V
Nästa artikelNyhet: Apple bekräftar event 10:e september

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn