Microsoft överraskade med att hoppa över Windows 9 och istället hoppa på Windows 10 direkt.

Windows 8 som har haft en tuff tid kommer inom kort att få sig en ersättare. Många hade trott att vi skulle få se en Windows 9 men Microsoft överraskade på dagens event och visade istället upp Windows 10.

Windows 10 kommer att finnas som en stor plattform fast med flera olika formfaktorer. Syftet med Windows 10 är att man kan välja att antingen köra den på en telefon, tablet eller en klassisk stationär dator.

Man behöver inte oroa sig när det gäller vad Windows 10 kommer stödja då Microsoft var noggranna med att bekräfta att både gamla program som användes till Windows 7 till nya appar från Windows 8 kommer att fungera. Gränssnittet kommer att anpassa sig efter skärmstorlek samt vilka tillbehör man har inkopplade som t.ex om man har ett tangentbord inkopplat till sin hybrid eller inte. Man kommer få möjlighet till att köra det klassiska gränssnittet med bland annat startmenyn i kombination med det nya som introducerades i Windows 8.

Microsoft kommer att släppa vad dom kallar för ”Technical preview” av Windows 10 där man hela tiden kommer få systemet uppdaterat, nya funktioner m.m. Rekommenderas kanske inte för användare som använder Windows dagligen utan istället för utvecklare och dom lite mer nyfikna.

Windows 10 planeras att släppas slutet på 2015.

Källa: blogs.microsoft.com

Tidigare artikelTH-skolan: Data eller dator
Nästa artikelRykte: Stock Android till Sony’s telefoner *Uppdaterad*

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn