Inatt så har en relativt väntad affär ägt rum då Microsoft har köpt upp Nokias mobiltelefonavdelning.

Microsoft verkar göra en hel del stora beslut nu under sensommaren, först avgår Steve Ballmer från sin VD-post och nu köper Microsoft upp den mobila avdelningen av Nokia för 7,18 miljarder dollar. Då Nokia, till skillnad från Samsung och HTC med mera, endast jobbar med Windows Phone som operativsystem på sina telefoner så var detta uppköp mer eller mindre en tidsfråga.

Nu när Microsoft har en riktig hårdvarutillverkare bakom sig som de har full kontroll över så kan man ju fundera över om det bli Nokia som kommer göra alla Microsofts egna mobila produkter så som Surface RT/Pro. Kommer Samsung och HTC som ligger (långt) efter Nokia i Windows Phone försäljningen fortsätta med att producera deras svar på Windows Phone eller kommer Windows Phone bli mer åt iOS hållet där Nokia blir ensam aktör på marknaden?

Nokia har garanterat en plan för detta uppköp och under hösten får vi nog fler svar.

Källa:

Uppdaterat:

Samtidigt som Microsoft köper upp Nokia så väljer Nokias VD Stephen Elop att lämna sin post som VD, men helt lämnar inte Stephen företagen utan kommer istället att ta över Microsoft Devices-avdelning och kanske får vi se en del goda nyheter.

Stephen Elop

Den som tar över Stephen”s plats som VD är styrelseordförande Risto Siilasmaa som varit med i leken ett par år nu.

Tidigare artikelNyhet: Acer Liquid S2 med 4K-kamera
Nästa artikelRykte: Fingeravtryckssensor på Galaxy Note 3

2 kommentarer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn