LG presenterar nu G PAD, en surfplatta med 8.3 tums Full HD-skärm.

Nu utökar LG Electronigs sin G-serie bestående av mobila premiummodeller, denna gången med LG G Pad 8.3, är världens första surfplatta i åttatumsklassen med Full HD-skärm. Dessutom utnyttjas ytan till max – liten till yttermåttet och stor skärm.
Kristoffer Ejebro, nordisk produktspecialist för mobiler på LG Electronics säger:

− Med lanseringen av LG G Pad 8.3 stärker vi vår G-serie med mobila produkter i premiumklassen med ytterligare en modell i teknikens absoluta framkant
Den kompakta modellen bygger på vår ledande mobila teknik samt den feedback vi har fått från våra konsumenter kring vad de anser vara den optimala storleken på en surfplatta.

Lång drifttid på en surfplatta som passar i innerfickan
Stor display, hela 8.3 tum, men ändå är LG G Pad kompakt och elegant. Kan hållas i en hand och får plats i innerfickan på en kavaj. 338 gram till vikten och ändå ett batteri på 4 600mAh, för att ge längsta möjliga drifttid.

Bättre användarupplevelser och smarta funktioner
Med den unika QPair-appen blir det lättare att hålla koll på samtal och meddelanden som kommer till en ansluten smartphone. Varje samtal och meddelande kommer även upp på G Pad, för att kunna skicka korta och snabba svar om du är upptagen, även dina anteckningar som skrivs på LG G Pad sparas ner i din smartphone.

Andra funktioner som är speciellt anpassade för G Pads 8.3 tums skärm är:

  • Slide Aside gör det möjligt att snabbt och enkeltväxla mellan appar genom att dra den aktiva appen åt sidan med tre fingrar.
  • QSlide styr upp till tre appar i ett och samma fönster utan störningar. Denna funktion passar speciellt bra på G Pads större skärm.
  • KnockON väcker eller släcker skärmen till och från viloläge genom två knackningar.

Första surfplattan i åttatumsklassen med Full HD-bildskärm
G-serien innehåller redan LG G2, som även den har en bildskärm med IPS-panel som möjliggör Full HD-upplösning. Bildskärmen på 1920 x 1200 bildpunkter (WUXGA, Widescreen Ultra Extended Graphics Array) ger faktiskt högre upplösning än vanliga Full HD-bildskärmar. För att maximera användarupplevelsen använder sig LG G Pad 8.3 av Qualcomms Snapdragon 600-processor på 1.7 Ghz med fyra kärnor.

Priset på LG G Pad kommer hamna på ungefär 2 800 :- och kommer finnas i butik under slutet av av oktober.

Tidigare artikelRykte: iPad event väntas äga rum 22 Oktober
Nästa artikelNyhet: Samsung lanserar världens första mobil med böjd skärm

1 kommentar

  1. när det gäller surfplattor är det lite intressant om man kan köra G3 på dem. själv förstår jag inte grejen med att ha både mobil och platta. Alla mer eller mindre har ju någon so
    rts handsfre ändå till sin lur, så varför släpa runt på mobilen??

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn