Intels ersättare till Sandy Bridge-E plattformen verkar dröja ytterligare.

Enligt tidigare rykten så skulle ersättaren till Sandy Bridge-E plattformen direkt bli Haswell-E och då alltså hoppa över Ivy Bridge-E helt. Men enligt nya rykten så kommer Intel att använda sig av Ivy Bridge-E och då skjuta upp lanseringen på grund av att det inte finns några direkta konkurrenter, tidigare rykten talade om en lansering någon gång under det tredje kvartalet i år men nu verkar det som om lanseringen sker i det fjärde kvartalet gissningsvis i lagom tid för julhandeln samtidigt som man kommer att lansera nya moderkort.

Det sägs att de nya processorerna kommer att upp till 12 fysiska processorkärnor samt hela 30 MB L3 cache. Detta är ett väldigt stort steg från Sandy Bridge-E där vi endast hittar 8 fysiska processorkärnor och 20 MB L3 cache. Vi vanliga konsumenter kommer dock troligtvis bara att få se 8-10 fysisk kärnor.

Ivy Bridge-E kommer precis som Ivy Bridge att tillverkas med 22 nm-processen och TDP:n kommer att ligga på ca 150 W och kommer att passa i LGA2011-sockeln så man kommer troligtvis kunna använda samma moderkort som man redan har om man känner för att uppgradera.

Källa: Xbitlabs

Tidigare artikelVideo: Luigi´s Mansion Dark Moon Multiplayer
Nästa artikelNyhet: 3D display på din Iphone

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn