Apple har nu visat upp årets nya telefoner som inte helt oväntat blir uppföljare till iPhone 6 och 6 Plus, största nyheten denna gången 3D Touch.

Inte helt oväntat fick vi två nya iPhones denna gången och det blev som vi gissade 6S och 6S Plus.

Apple har jobbat hårt med att ta detta med multi-touch ett steg längre och utrustar dom nya iPhones med 3D touch som innebär att skärmen kan känna av hur hårt man trycker på skärmen och på så sätt ha fler alternativ när man t.ex öppnar kamera appen och väljer vilka funktioner som ska öppnas eller om man trycker löst på ett meddelande får man en förhandsgranskning och vid hårdare tryck så öppnas meddelandet. Apple vill tydligt säga hur 3D touch visar hur hårdvara och mjukvara jobbar tillsammans för den bästa och lättaste upplevelsen hittills på en iPhone.

3D touch gör det först och främst mycket lättare att förhandsgranska en hel del samt inte behöva öppna och stänga appar utan istället kunna välja vad man vill göra beroende hur hårt man trycker på skärmen. Quick Actions har Apple valt att döpa om man vill göra något mer specifikt med en app utan att behöva öppna appen innan.

 

quick-actions-apple
Quick Actions

Hårdvara

Både iPhone 6S och 6S Plus är utrustade med A9-processor som blir tredje generationen 64-bits processor och ska vara hela 70% snabbare än A8 och grafikdelen hela 90% snabbare. Med nya M9-chippet kommer Siri alltid att vara aktiv genom att säga ”Hey Siri” och ställa sin fråga.

Touch ID förbättras också som blir dubbelt så snabb på att skanna av fingeravtrycket.

Kameran fortsätter att förbättras som nu har 12 megapixlar och är en helt ny kamera för iPhone. Kameran har 15% mer pixlar samt tar in mer ljus i sensorn. Färger har varit i stort fokus för den nya kameran och man har använt sig av olika tekniker för att få bort så mycket ”störningar” som möjligt. Nu kommer man även kunna ta större panorama-bilder med hjälp av den nya kameran.

När det kommer till video kommer iPhone nu få stöd för att spela in i 4K-upplösning. Det kommer även vara möjligt att redigera videoklippen direkt i iMovie.

Facetime kameran (kamera fram) förbättras också som nu är på fem megapixlar och spelar in i HD. Man har även utrustat kameran fram med en blixt där man använt sig av skärmen som använder blixten på samma sätt som på kameran på baksidan.

Live Photos är en ny funktion hos iPhone 6S och 6S Plus där man genom att använda sig av 3D touch kan trycka ner skärmen hårdare och då spelas ett kort klipp upp precis innan man tagit klippet och man behöver inte göra något speciellt utan ta ett kort precis som tidigare. Live photos kommer även få ett eget API som gör att vi kommer kunna använda dessa bilder i t.ex Facebook.

apple-september-event-499-1280x571

Tillbehör

Det kommer även nya skal i läder samt silikon som kommer att komma i nya färger.

Vill man ha laddstationer så kommer även detta att finnas i samtliga färger som telefonen kommer i.

Priser

Man kommer kunna förhandsboka iPhone 6S och 6S Plus den 12 september och kommer börja levereras till utvalda länder 25 september. (tyvärr inte Sverige)

iPhone 6S och 6S Plus kommer i färgerna guld,silver, rymdgrå samt nu även den nya färgen rosguld och kommer att kosta

iPhone 6S 16GB – 649dollar

iPhone 6S 64GB – 749 dollar

iPhone 6S 128GB – 849 dollar

iPhone 6S Plus 16GB – 749 dollar

iPhone 6S Plus 64GB – 849 dollar

iPhone 6S Plus 128GB – 949 dollariphone-6s-21

Tidigare artikelNyhet: Adblock-webbläsare lanseras officiellt
Nästa artikelNyhet: Apple har visat upp ny Apple TV

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn