De glasöginfria 3D skärmar som finns idag har ofta problem med dåliga betraktningsvinklar, något som HP Labs nu kan ha löst.

Det HP Labs nu har gjort är att man har skapat en 3D skärm som har ett nanomönster av spår som sänder ut blått grönt och rött i flera riktningar vilket gör att LCD displayen bara visar de ljus som skulle synas från en viss punkt. Dessa punkter är fasta och kan inte flyttas.

Men för att skärmen ska fungera så krävs det 200 bilder om man ska visa en stillbild eller 64 bilder för att visa en film och då sprider man ut bilden över en 180 graders visningsvinkel. Skärmen är endast en halv millimeter tjock så om den här skärmen kommer att börja produceras så kommer den enkelt att få plats på en mobil.

Men problemet med den här skärmen är inte själva tekniken så mycket som innehållet, att skapa en stillbild kräver att man har en bild för varje tänkbar synvinkel. Detta medför vissa problem som att skärmen kan kräva en enorm bandbredd för att kunna vissa alla bilder samtidigt, men eftersom att det är det största problemet just nu så lär det knappast ta lång tid innan vi kan få se ordentliga 3D skärmar i våra telefoner.

Källa: Nature.com

Tidigare artikelRykte: Kommande X-Phone kan få anpassningsbar hårdvara
Nästa artikelVideo: Dead Island Riptide Gameplaytrailer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn