Honda har äntligen visat upp nya Civic Type R och visst får vi se ett rejält lyft från vanliga Civic till Type R, samt att man får 310 hästar att leka med.

Äntligen har Honda visat upp sin värsting när det kommer till Civic, något vi har väntat väldigt länge på efter teasers, läckta bilder och massa siffror som Honda försökt skapa en ännu större spänning med.

Honda har denna gången lyckats få på en turbo på si VTEC-motor på 2.0 liter och man har fått ut hela 310 hästar med 400 Nm. När det kommer till växlingen så är det en manuell låda med sex växlar som gör jobbet till framhjulen.

När det kommer till fjädersystem så har Honda valt ett system som kallas för ”Dual Axis Strut” och detta för att få ner så mycket kraft som möjligt ner i backen istället för att få en ostabil start med mycket rivstarter. Honda har även varit tvungna att utrusta bilen med en hårdare fjädring samt adaptiva dämpare för att få en stabil bil vid kurvor och vid hårdare inbromsningar. Inbromsningar tar man hjälp av Brembo som aldrig varit något negativt och för en bättre kontroll även en elservo som gör möjligt att ställa in hela bilen i ett +R-läge för att få hela bilden hårdare och redo riktigt tuffa tag.

Att ta sig från 0 till 100km/h tar endast 5.7 sekunder och toppfarten har man lyckats få upp till 270 km/h.

Som ni kan se på bilderna så får hela bilen ett helt galet kjolpaket med en enorm vinge på bagage-luckan och vi måste säga att Honda har hållit sig relativt bra till koncept bilderna som dom visade för ett tag sedan.

Tyvärr finns de inga priser eller datum att se fram emot men vi hoppas på att få veta mer om det inom kort.

Tidigare artikelNyhet: IKEA introducerar möbler med trådlös laddning
Nästa artikelRecension: Helldivers

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn