Google gör om och byter bland annat ut sin VD och skapar ett nytt moderbolag. Kanske lite rörigt men vi ska försöka förklara det.

Google håller just nu på att göra en omfattande omroganisering som ska innefatta bland annat ett nytt bolag samt en ny VD.

Grundaren Larry Page har skrivit ett kort brev till investerare som lyder följande:

”Vårt företag fungerar bra idag, men vi tror att vi kan göra det jämnare och mer ansvarstagande. Så vi skapar ett nytt företag som kallas Alphabet. Jag är riktigt entusiastisk över att få styra Alphabet som vd med hjälp av min duktige partner Sergey som direktör.

Vad är Alphabet? Alphabet är mestadels en samling av företag. Det största av dem är naturligtvis Google. Det nya Google är lite mer nedbantat, och de företag som är lite utanför våra huvudsakliga internetprodukter ryms i Alphabet istället.”

Det kommer alltså bilda ett nytt bolag vid namn Alphabet där många av Googles sidoverksamheter nu kommer flytta in till Alphabet medan andra verksamheter som kommer ligga i fokus för ”nya” Google kommer vara  Chrome, Android och internetsök.

Alphabet kommer ha hand om NEST, Fiber, Google X samt många andra projekt eller utvecklingsavdelningar som google har idag.

Youtube i sig kommer att vara ett fristående bolag som det varit hittills och ledas av Susan Wojcicki.

Google får ny VD

Sundar Pichai (bild nedan) kommer att bli vd för Google Inc. där han tidigare var ansvarig för Android. Det betyder även att Aktierna som tidigare endast var Google-aktier nu kommer förvandlas till Alphabet-aktier vilket enkelt förklarat kommer vara ett dotterbolag åt Google.

sundar-pichai

Grundarna till Google Larry Page och Sergey Brin kommer att bli CRO respektive stryelseordförande för de nya bolaget, Alphabet.

Hur detta kommer påverka oss som användare är oklart men ska inte vara nån större skillnad då dom större tjänsterna fortfarande kommer gå under Google och flyta på som vanligt.

 

 

Tidigare artikelNyhet: Toshiba Satellite Radius 15
Nästa artikelRecension: God of War III: Remastered

2 kommentarer

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn