Idag har det skett internethistoria på Googles sociala nätverk Google+ och TeknikHype är naturligtvis bidragit på ett hörn.

Googles sociala nätverk Google+ är bra på många sätt och ni som följt TeknikHype här på webben och som podd vet att vi har en lite förkärlek till tjänsten. Men idag har det skett internethistoria på tjänsten. Det hela går ut på en planerad födelsedagsöveraskning för en medlem(moderator) i en grupp på Google+. Det är totalt cirka 100 personer som träffats via Google+ och samlats för att ge moderatorn en rejäl överraskning.

Som en chansning så drog idéskaparen, Danni Efraim, ihop denna grupp och frågade om de ville vara med och samla ihop till en tablet som moderatorn väldigt gärna vill ha. Gensvaret blev helt otroligt och insamlingen resulterade i två tablets, blommor och en lunch. För att alla 100 deltagare skulle kunna kolla på det live samtidigt så använder sig gruppen som överlämnar paketet sig av Hangout over air (HOA) vilket är en videochatt via Google+ som sänder chatten offentligt via Googleägda Youtube (det är samma tjänst som vi använder för vår podcast).

Ett par av oss på TeknikHype har varit med på hela resan och vi kan säga att detta har varit ett alldeles speciellt och fantastiskt roligt projekt. Det ska understrykas att dessa 100 personerna inte känt varandra sen tidigare utan träffats och samlats på Google+
Det våra kära läsare, det är social media när den är på top!

Uppdatering:

Här kommer hela finalen i en video

Tidigare artikelSpel: Inofficiellt stöd för Oculus Rift till minecraft
Nästa artikelNyhet: Viber till PC och Mac

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn