Fitbit är relativt stora när det kommer till träningsarmband, nu utökar de sortimentet med två nya armband samt en klocka.

Fitbit har nu uppdaterat sitt sortiment med tre nya produkter, Charge, Charge HR och Surge. Alla tre har tillgång till skärm och klocka, Charge HR och Surge bjuder även på pulsmätare. Designmässigt så påminner det en hel del om deras tidigare produkter, till och med klockan har de lyckats få i en matchande design.

Charge/ Charge HR

Charge-serien är ett enklare armband med en display för att visa klockan och vem det är som ringer. Båda armbanden mäter det vanliga: steg, aktivitet, sömn etc. En trevlig sak som Fitbit lagt till är alarm via armbandet, på så sätt kan du vakna till en vibration på handleden istället för den gamla uttjatade väckarklockan.
Det som skiljer mellan HR-modellen och den enklare är att ”HR” är utrustad med pulsmätare vilket kan ge än mer data om din aktivitet och träning.

Båda enheterna är vattentåliga vilket känns som ett krav för ett träningsarmband. Batteritiden skiljer något på Charge och Charge HR, den enklare modellen har cirka sju dagars batteritid medan HR-modellen har fem dagar. Detta beror på att utseendemässigt så är de lika dana så batteriet är detsamma, men tack vare HR’s hjärtsensor så kräver den mer batteri.

Surge

Surge tar däremot ett par kliv extra från Charge-serien. Fitbit Surge är en smartwatch från Fitbit som tar deras armband till en ny nivå. Träningsmässigt så är den liknande Charge HR med ett tillägg, GPS. Med hjälp av en inbyggd GPS så kan man hålla koll på sina löprundor och synka all data direkt till Fitbit-appen i telefonen, med ”all data” så räknas GPS-data, puls, steg, sträcka, hastighet och det mesta man kan tänka sig.

Surge är som sagt även en klocka som kan kopplas till telefonen, tyvärr är det inte Android Wear vilket dock är positivt för iOS-användare. Mjukvaran är Fitbits egen, men den ska kunna ge information om samtal, SMS och andra enklare saker.

Dessa enheter släpps i början av 2015, exakt datum och pris är ännu inte helt spikat.

Tidigare artikelNyhet: Butiker har redan börjat bojkotta Apple Pay
Nästa artikelRecension: Civilization: Beyond Earth

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn