Google har i dagarna lanserat nya sätt som utvecklare kan spara specifik appdata på.

Först så har man öppnat upp möjligheten för appar att spara sin data på en användares Drive konto vilket innebär att en app nu kan spara en del av sin viktiga information, t.ex hur långt en användare har kommit i ett visst spel, för att den informationen inte ska gå förlorad om man skulle byta telefon eller rensa telefonen av någon anledning. Alternativet utvecklare har haft hittills har varit Googles backup API som visserligen har fungerat men inte varit särskilt lämpat för filer som är större än några megabyte.

För att användare inte ska råka radera några viktiga filer så kommer inte användare att kunna radera viktiga appdata så kommer man inte att kunna se vilka filer som ligger i mappen eller ta bort den från din Drive men du kommer att kunna se hur stor plats mappen tar och sedan ta bort datan som är lagrad i Drive från “hantera appar” dialogen i din telefon.

Utöver detta så gör Google det även möjligt för en app att skapa egna egenskaper för en fil vilket gör att appen kan söka efter filer inom appen eller med delade appar. Ett alternativ som Google ger är att den klassrumsapp skulle kunna hålla koll på betyget för ett visst dokument.

Dessa två funktioner är små tillägg som kan göra det mycket enklare för användare att byta telefon utan att förlora alla data och framsteg i olika spel och applikationer som man har på den.

Källa: Google

Tidigare artikelNyhet: Fast & Furious nytt spel från Activision
Nästa artikelRykte: Nvidia Tegra 3 får 3D stöd

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn