.SE har nu släppt en artikel om deras undersökning av sociala nätverk. Enligt deras siffror så leder Facebook stort.

.SE har gjort en undersökning där de frågat hur våra vanor är gällande sociala medier. De tre olika sociala medierna utsågs i en omröstning där Facebook, Twitter och Instagram fick flest röster.

Vad föredrar vi? Hur mycket tid lägger vi

Inte helt oväntat så är det Facebook som leder stort med hela 66% av alla internetanvändare. Instagram och Twitter delar nästan andraplats där Twitter står för 17% och Instagram för 15%.
Facebook’s kurva har däremot planat ut en hel del samtidigt som Twitter har fått dubbelt så många användare på två år.

I snitt ägnar vi tre timmar om dagen på sociala medier, men riktar man in sig på ungdomar i åldrarna 12 – 25 så höjs siffran till otroliga 6,6 timmar om dagen.

Den senaste tjänsten instagram används aktivt av 5% men 15% har någon gång nyttjat tjänsten. Undersökningen visar också att tjänsten är mest populär bland yngre så som tonåringar och där främst tjejer. Det är 71% av alla tjejer mellan 12 – 19 år som använder Instagram, för pojkarna i samma ålder så är det 41% som gäller.

Instagram sprider sig även uppåt i åldrarna men de som är mest aktiva är de yngre. Men en sak som är genomgående genom alla åldrar är att det mest är kvinnor/tjejer som använder tjänsten.sociala.medier

Källa:
.SE

Tidigare artikelNyhet: Samsung gör ett avtal med NBA värt 100 miljoner
Nästa artikelNyhet: Trine 2 kommer till PS4

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn