Det har under den senaste tiden skrivits mycket om EA:s motstånd mot Wii U och Nintendo. Men nu verkar det som att EA släpper lite på motståndet.

EA har visat ett starkt motstånd till Wii U och EA:s talesman Jeff Brown har tidigare sagt ”we have no games in development for the Wii U currently.”. Efter detta uttalande så sa Bob Summerwill som är mjukvaruutvecklare på EA följande i en Tweet: ”WiiU is crap” och ”Nintendo are walking dead.”

Efter dessa två personers uttalande så har vi varit säkra på att EA lagt Wii U bakom sig och satsar allt på Xbox One och Playstation 4. Men nu verkar EA gjort en totalomvändning då Blake Jorgensen, CFO på EA, har gjort ett uttalande på Stifel Nicolaus 2013 Internet, Media and Communications Conference.

You know, I think Nintendo’s business was more [an] extension of their last console.” He also commented, ”I think what the consumer will find is a lot more powerful gameplay with the new boxes that are coming out, and a lot of excitement, but it’ll remain to be seen as to the services associated with those as to how consumers decide which direction they might want to go.

Enligt Blake så jobbar EA på spel till Wii U,  men inte så många som till PS4 och Xbox One. Så under E3 kommer vi troligtvis få se ett par EA spel till Wii U. Vad det är för spel framgår inte men får vi lägga en gissning så faller det på Fifa, Madden, NHL spel som är de spel som säljer bäst hos EA. Idag är det 18 dagar kvar till E3 där vi kommer få se en hel del saker om Wii U samt de nya konsolerna från Microsoft och Sony.

Källa:
IGN

Tidigare artikelNyhet: Battlefield 4 har fått releasedatum
Nästa artikelNyhet: Xbox One kommer kräva Internet

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn