Chrome OS är Googles stora satsning för att komma åt en del av PC marknaden.

För någon månad sen så släppte man sin deluxe modell Chromebook Pixel, men det är knappast den sista Chromebooken vi kommer att få se från sökjätten. Chrome OS är ett operativsystem som är byggt för att använda väldigt lite resurser men det kanske kan bli ändring på det i och med att man nu har lagt till stöd för Intels kommande processorplattform Haswell.

Det var i förra veckan som utvecklaren Stefan Reinauer som arbetar på bootkoden för Chrome OS skickade in ett tilläg för Haswell processorerna i Coreboot vilket är ungefär som en snabbare opensource ersättning för BIOS i Googles operativsystem.

Tidigare har det varit som så för tillverkarna att de har fått stöd för nya processorer direkt till Windows men man har fått vänta ett tag för att få stöd för de nya processorerna till Chrome OS. Vilket i och för sig kanske inte har gjort så mycket eftersom operativsystemet är byggt för att vara resurssnålt men det kanske blir en ändring på det nu med både bättre Chrome OS program och datorer.

Vad tror ni läsare? Kommer Chrome OS att växa och bli ett alternativ till Windows eller kommer det snart glömmas bort av alla utom Google?

Källa: Xbitlabs

Tidigare artikelNyhet: Samsung Galaxy S4 redan rootad
Nästa artikelNyhet: Nytt Black Ops 2-DLC paket avslöjat

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn