Mobiltelefonen och dess kringutrustning tar allt större plats i vår vardag, hur långt kan det gå innan vi blir riktigt beroende av våra tekniska prylar? 

Som vanligt när det kommer till nya tekniska ”genombrott” så dyker det förr eller senare upp negativa saker relaterade till den tekniska produkten. Förutom rent tekniska problem så finns det också psykiska, nu har världens första Google Glass-beroende person snart gått igenom sin behandling mot beroendet. Efter att ha använt Google Glass i upp till 18 timmar per dygn så har hen i fråga svårt att leva utan enheten. Google Glass sitter framför ögonen hela tiden och gör det möjligt att nå informationskällor på internet, eller saker från mobilen direkt framför ögat med hjälp av din röst eller fingerspets.

Det hela gick så långt att den beroende personen inte kunde ta emot en fråga från en annan person utan att lyfta högerhanden mot tinningen (där aktiveringen av Google Glass sitter). Tack vare den behandling hen har fått så är denna inlärda reflex nästan borta, men det finns fortfarande drag av den trots att de jobbat med detta i 35 dagar med professionella läkare. Förutom reflexen i fingret som kan ses som ett något rimligt men från beroendet så har personen i fråga även problem med humöret om hen inte får använda sina Google Glass under arbetet vilket kan resultera i psykiska utbrott.

google-glass

Tekniken eller psyket?

Kommer alla som använder sig av Google Glass bli beroende? Kommer vi gå runt i en masspsykos med skavda fingertoppar? Nej, detta är första fallet som dykt upp och i vanlig ordning ligger det andra saker bakom, precis som det gör när ungdomar löper amok med automatvapen efter att ha spelar Grand Theft Auto.
I grunden finns det ett flertal psykiska svagheter hos personen som inte kan släppa sina Google Glass samt alkohol och tobak-beroende. Med andra ord har saker och ting gått snett från första början och att Google’s ”smarta” glasögon var en bit av pusslet och inte den faktiska orsaken.

Källa/bild:
Engadget

Tidigare artikelIFA2014: Asus visar upp ZenWatch och MeMOPad 7
Nästa artikelNyhet: iPad Air 2 och iPad mini 3

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn