Att Apple skulle öppna en flaggskeppsbutik på Kungsträdgården var något som många överklagade inom politiken, men slutet blev ändå bra om inte bättre än många trott.

I februari fick vi reda på att Apple planerar att öppna en flaggskeppsbutik i Stockholm och att dom hade siktet inne på att öppna upp den på Kungsträdgården, men så blir inte fallet nu.

Politiker i stadshuset tyckte om denna iden och istället för att ge avslag helt så kom man med en ny lösning, en lösning som uppskattades av Apple.

Den nya Slussen har sedan 2004 pågått ett projekt men nu verkar det närma sig ett slut och man börja komma överens om hur Slussen-projektet ska gå till och se ut.

apple-butik-slussen-1

En stor nyhet blir nu alltså att Apples flaggskeppsbutik i Stockholm inte kommer hamna på Kungsträdgården utan istället på nya Slussen vilket kommer ge utsikt över gamla stan samt Mälaren och Saltsjön. För Apple är det viktigt att så mycket folk som möjligt rör sig nära butiken och vid slussen räknas Apple med ungefär 5 000 besök om dagen.

Byggnationen av nya Slussen kommer att dra igång början på 2017 och vi kan nog få se en färdig Apple-butik mitten eller slutet på nästa år om allt går som planerat nu.

apple-butik-slussen-2

Ps. Header-bilden är från konceptet på Kungsträdgården

Tidigare artikelNyhet: Halo 5 kommer INTE till PC
Nästa artikelNyhet: Oculus Rift försenas -Oculus kompenserar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn