Microsoft bjöd TeknikHype till en presentation av nya Surface Pro – som vi nu testar.

TeknikHype var den 22 maj 2013, på Microsofts presentation av Microsoft Surface Pro som nu lanseras även i Sverige.

Surface Pro är Microsofts senaste dator som är lika kraftfull som en PC och lika smidig som en läsplatta. Surface Pro lanseras i Sverige den 30 maj, och blir då tillgänglig i Microsoft Store samt Siba och Media markt. Surface Pro lanseras i två versioner, 64GB och 128GB, och rekommenderat butikspris är 7.895 kronor för 64GB och 8.695 kronor för 128 GB.

Microsoft bjöd in oss till Tornsviten på Radisson Blue för presentationen och den extra bonusen att se Stockholm en bit från ovan.

microsoft 130522 5

Det började med mingel och tillfälle att träffa de övriga inbjudna samt representanter från Microsoft, och det gavs tillfälle att njuta av den fantastiska utsikten.

microsoft 130522 1

Själva presentationen öppnades av Eva-Mia Westergren, produktchef Windows. Hon presenterade Thomas Floberg, affärsområdeschef Windows som sedan höll i själva presentation.

microsoft 130522 2

Thomas visade upp statistik på hur vi blir mer mobila och visade hur stor ökning som skett på bara några få år när det gäller mobila enheter. Största ökningen har skett bland smartphones och surfplattor, men även de stationära datorerna har blivit mer mobila och det finns olika varianter med hur de lätt kan flyttas och tas med.

Surface Pro är inte mycket större än Surface RT men skillnaderna är stora. Surface Pro är en dator, vilket inte Surface RT är, men den är ändå nästan lika smidig som Surface RT. Tjockleken på en Surface Pro är 13,5 mm och väger 908 gram, att jämföras med Surface RT som har tjocklek på 9,3 mm och vikt 680 gram.

Efter en trevlig presentation, tilltugg i form av wraps, godis och olika variationer av dryck återvände vi hem för att packa upp Surface Pro. Test återkommer snart…

microsoft 130522 7

 

Missa inte vårt test av första Surface som kom till Sverige, Surface RT.

 

Tidigare artikelNyhet: Google släpper ny Maps
Nästa artikelRykte: Allt mer tyder på en HTC One Google Edition

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn