Microsoft introducerar Copilot+ PC

156

Microsoft jobbar för fullt med AI och en ny funktion i framtida Windows-datorer är Copilot+ PC som sköter AI-funktioner i en PC.

Microsoft har visat upp Copilot+ PC som är en ny katerogi av Windows-datorer men det finns en del krav för att få kallas för Copilot+ PC.

Bland annat så måste datorn som kallas för Copilot+ PC vara utrustad med NPU (Neural Processor Unit) som i sin tur ska klara av 40 biljoner operationer i sekunden, men även ha minst 16 GB RAM och 256 GB lagring.

Första Copilot+ PC kommer att släppas med Qualcomms Snapdragon X Plus- eller Elite-chip, kort och gott kan man säga nya Surface Pro. 

Men Microsoft jobbar med flera datortillverkare att få fram flera datorer som klarar av kraven för att bli kallad Microsoft Copilot+ PC, Intel har redan sagt att dom är på gång med chip som ska klara av kraven, men även AMD ryktas jobba på det.

Ska bli kul och se hur framtiden ser ut för Microsoft Copilot+ PC, är det något vi inte kommer kunna vara utan eller är det en funktion som aldrig kommer att användas, återstår att se.

Tidigare artikelSonos presenterar Roam 2
Nästa artikelMicrosoft presenterar Surface Laptop 7

1 kommentar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn