Apple har äntligen presenterat Macbook Air som vi länge väntat på en rejäl uppdatering och här är den, men tyvärr ökar även priset.

Macbook Air har äntligen efter flera år fått sig en uppdatering och en ganska så rejäl sådan.

Skärmen är helt utbytt denna gången men behåller sin storlek på 13,3 tum. Nu är det en Retina-skärm som gäller och tack vare detta så visas det fyra miljoner pixlar, en upplösning på 2560 x 1600 pixlar.

En annan nyhet som överraskar lite är att nya Macbook Air är utrustad med Touch ID vilket gör att man kan låsa upp samt identifiera sig mot datorn med hjälp av fingeravtryck. Det är tack vare T2-chippet där all säkerhet lagras och det är samma chip som vi även hittar i iMac Pro och Macbook Pro idag.

Force Touch-styrplattan är också helt ny i Macbook Air som växt med 20 procent och ska ha liknande funktioner som hos andra Macbooks idag. Batteritiden på nya Macbook Air ska klara av att titta på film i 13 timmar vilket i slutändan ger enkelt ok batteritid vid arbete. Dom ända portarna som vi hittar i nya Macbook Air är två Thunderbolt 3-portar så det kommer gälla att ha med sig adaptrar och dylikt.

När det kommer till den fysiska storleken så behåller som sagt Macbook air sin gamla skärmstorlek men ändå har Apple lyckats banta ner storleken med hela 17 procent om man jämför med föregångaren.

Nya Macbook är blir även första Macbooken som kommer tillverkas av 100 procent återvunnen aluminum vilket vara ett steg som Apple kommer fortsätta att ta i framtida produkter också.

Macbook Air kommer finns att köpa i två olika modeller

  • Intel Core i5 1,6 GHz  (8th gen) , 8 GB 2133 MHz (Ipddr3), 128 GB SSD – 14 995 kronor
  • Intel Core i5 1,6 GHz  (8th gen) , 8 GB 2133 MHz (Ipddr3), 256 GB SSD – 17 495 kronor

Det går att få nya Macbook Air med max 16 GB ram samt max 1,5 TB i SSD-lagring.

Nya Macbook Air går att förhandsbeställa redan nu och leveranserna sker 7:e november.

Tidigare artikelFler sålda Nintendo Swtich än Gamecube nu
Nästa artikelMac Mini har äntligen uppdaterats men så även priset

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn