LG webOS 6.0 får sig en rejäl uppdatering och inte helt oväntat ska det bland annat bli lättare att navigera sig mellan appar.

En ny generation tv-apparater betyder inte bara ny hårdvara utan även mjukvaran måste få sig ett lyft vilket webOS har fått.

webOS 6.0 kommer enligt LG att vara den största uppdateringen för operativsystemet sedan 2014 och främst för gränssnittet som fått sig ett rejält lyft.

Längst ner hittar vi nu ett stort rutnät med alla installerade appar såsom streamingtjänster och dylikt. Ovanför detta rutnätet hittar vi ett annat större rutnät som ska visa upp information såsom rekommenderade filmer och serier samt väder, kalender, tid m.m.

LG säger också att ThinQ AI har fått sig ett lyft som ska ha stöd för betydligt fler kommandon än tidigare samt att allt detta nu kan gå att synka med Google Assistant eller Alexa.

Som vanligt så vill LG ge oss funktioner som dom tror kan vara användbara och denna gången är det Magic Explorer som gäller som är en snabbmeny som ska snabbt och enkelt hjälpa oss hitta filmen vi sökt eller annat innehåll, enkelt som att söka på en skådespelare eller dylikt.

En annan trevlig nyhet är att kommande fjärrkontroller kommer vara utrustade med NFC vilket gör att man enkelt kan spegla det man har på telefonen direkt i sin LG TV.

LG webOS 6.0 Remote NFC

Tidigare artikelSony har visat upp nya högtalare med 360 Reality Audio
Nästa artikelNvidia bjuder in till event med fokus på RTX

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn