Huawei har haft det tufft med sina telefoner efter att USA valt att klassa dom som en säkerhetsrisk, nu kanske Huawei är på väg att ge upp helt.

Huawei gör hårdvarumässigt fortfarande riktigt bra telefoner, imponerande prestanda, imponerande kamera och oftast en design som blir allt bättre för varje generation.

Men sedan några år tillbaka har Huawei haft problem med Google vilket gör att dom inte får använda sig utav Android och detta efter att USA anser Huawei för att vara en säkerhetsrisk och inga amerikanska företag får samarbeta med Huawei.

Huawei har utvecklat en egen appbutik samt sedan en tid tillbaka jobbar även på ett eget operativsystem till telefonerna, men det verkar inte räcka. Nu har det börjat ryktas om att Huawei kan välja att gå en helt annan väg.

Slutet på 2020 så blev det klart att Huaweis dotterbolag Honor skulle bli fristående vilket tydligen har gått ganska bra, såpass bra att Huawei överväger nu att kanske göra så även med sin division av premiumtelefoner.

Det är information som Reuters har fått in om att Huawei nu internet håller på att se över om hur det skulle gå till att sälja av sin mobildivision som består av P- och Mate-serien, diskussioner gällande detta har redan pågått i flera månader med olika investerare men om det faktiskt blir en affär eller inte återstår att se.

Samtidigt som Huawei överväger att sälja sin verksamhet med telefoner så talas det även om att Huawei gör allt dom kan för att fortsätta satsa på telefoner och faktiskt visa att man klarar sig utan Google med deras egna system, två helt olika rykten men samtidigt väldigt intressanta.

Jag hoppas dock att Huawei fortsätter som dom har gjort hittills, som sagt så är deras hårdvara fortfarande imponerande, vi hoppas bara att allt detta med Google kanske kan ändras framöver och att Huawei kommer tillbaka som en värdig konkurrent för dom andra tillverkarna.

Med tanke på vilken succé det har blivit med Honor så känns det lite som att Huawei är sugna att köra på samma strategi med P- och Mate-serien, men om det faktiskt blir så får vi helt enkelt avvakta och se framöver.

Tidigare artikeliPhone 12 magsafe kan påverka pacemakers
Nästa artikelRazer har släppt en ny version av Naga

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn