Apple har i senaste uppdatering lanserat CarKey som ska kort och gott göra att man kan låsa upp bilen enkelt med hjälp av iPhone eller Apple Watch.

Att använda våra telefoner eller smartklockor för att låsa upp bilar är inget nytt, detta är något som både BMW och Audi har jobbat på samt erbjudit till en viss grad.

Men nu vill Apple ta tag i detta på allvar och har i senaste iOS uppdateringen introducerat CarKey vilket betyder att om tillverkarna vill kommer vi kunna låsa upp våra bilar med hjälp av iPhone eller Apple Watch.

Om vi vågar tro på rykten så jobbar Apple redan nu med flera biltillverkare och vi hoppas då att det inte endast handlar om amerikanska tillverkare utan även Europeiska. När iPhone 11 lanserades presenterade Apple nya U1-chippet som ska vara ett chipp med stöd för Ultra Wideband-teknik och skulle i sin tur vara perfekt som en bilnyckel.

Nyckeln lägger man till i Wallet-appen precis som man gör till exempel med sitt kreditkort, sen använder man den i stort sett på samma sett som Apple Pay, här behövs dock inte Face ID vilket enligt mig känns konstigt och inte lika säkert.

Tidigare artikelRollspel och action blir nyheterna till Xbox Game Pass
Nästa artikelGoogle Maps har funnits med oss i 15 år

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn