Idag så presenterade Intel sin mobilsatsning för 2013 på MWC i Barcelona Spanien.

Den består av av deras nya dubbelkärniga processor Clover Trail+ med 32nm tillverkningsteknik som ska ha dubbla processor prestandan och 3x grafik prestandan jämfört med deras förra generations processorer Clover Trail.
Clover Trail+ ska även ha batteri prestanda som ska kunna konkurrera med andra processorer på marknaden, något som Intel inte riktigt har kunnat göra hittills.
Clover Trail+ processorn är ämnad för att sitta i highend telefoner och tablets och Intel hoppas att dom med denna processor kommer att få en större marknadsandel på den mobila processormarknaden.

Intel presenterade även ett nytt  4G LTE modem för mobiltelefoner som är utvecklat för att man ska kunna använda samma modem på i princip varenda 4G LTE marknad i världen.
Modemet ska stödja 15 olika frekvenser samtidigt vilket är mer än vad något annat modem som finns på marknaden klarar av, modemet ska även vara det mest strömsnåla som finns på marknaden. Intel har redan börjat leverera sitt nya modem så det borde inte dröja allt för länge innan vi får se telefoner som använder sig av Intels nya modem och kanske även deras nya processor.

Intel pratade även lite om deras Bay Trail processor som är en fyrkärnig processor gjord för tablets och kommer troligen någon gång vid julhandeln 2013. Den ska tydligen ha dubbla prestandan mot nuvarande generations processorer.
Intels Bay Trail processor driver enligt uppgift redan både Windows och Android plattor och ska ge nya upplevelser vad gäller design och batteritid som ska räcka hela dagen.

Källa: Businesswire

Tidigare artikelMWC2013: Nokia lanserar Lumia 720 och 520
Nästa artikelMWC2013: LG satsar på trådlös 4K från mobil till TV

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn