Ett system byggt med tusentals Intelprocessorer och hjälpprocessorer har blivit utnämnt till världens kraftfullaste superdator.

I ett pressmeddelande på International Supercomputing Conference meddelades idag nyheten att världens nya snabbaste superdator är driven av Intel Xeon Phi-hjälpprocessorer och Intel Xeon-processorer. Den levererar dubbla hastigheten jämfört med den tidigare ledaren.

Superdatorn som består av ett system byggt med tusentals Intelprocessorer och hjälpprocessorer har blivit utnämnt till världens kraftfullaste i samband med utnämnandet av årets topp500-lista av världens kraftfullaste datorer. Systemet, som kallas ”Milky Way 2”, inkluderar 48 000 Intel Xeon Phi-hjälpprocessorer, 32 000 Intel Xeon-processorer och har en högsta prestanda på 54,9 Pflops (54,9 biljarder eller 54 900 biljoner floating points operations per sekund). Detta är mer än dubbelt så mycket som systemet som toppade listan förra gången i november 2012, och det första helt Intelbaserade systemet att ta förstaplatsen sedan 1997.

Intel meddelar också utökandet av produktportföljen inom Intel Xeon Phi-hjälpprocessorer och avslöjade detaljer av andra generationens Intel Xeon Phi-produkter med kodnamn ”Knights Landing”. De nya produkterna kommer att radikalt öka energieffektiviteten och prestandan för superdatorer runt om i världen.

Andra nyheter som framkom på konferensen var att Intels processorer driver mer än 80 procent av alla system på topp-500-listan av världens kraftfullaste superdatorer, liksom 98 procent av nya system på listan. Intel expanderar portföljen av den nuvarande generationen hjälpprocessorer med nya produktfamiljerna Intel Xeon Phi 3100 och 7100.

Tidigare artikelNyhet: Samsung Galaxy & ATIV event
Nästa artikelNyhet: Deadpool presenterar Rogue

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn