Idag har Nokia visat upp lite nyheter under IFA, det är Lumia-serien som är aktuell och en efterlängtad mellanklassmodell vid namn Lumia 830 är nu lanserad.

Lumia är Nokia’s gamla varumärke och Microsoft fortsätter att använda det även efter uppköpet. Senast ut är Lumia 830, en billigare modell jämfört med flaggskeppet Lumia 930. Lumia 830 är byggd i metall och har en typisk Lumiadesign, färgglatt hölje och fyrkantigt formspråk. Nokia kallar Lumia 830 för ”det ekonomiska flaggskeppet” och med tanke på att basen är i metall och kameran är av typen Pure View som Nokia tagit fram så får man säga att Lumia 830 låter lovande.

 

nokia-lumia830-4

Kamera

Baktill hittar vi en 10MP Pure View kamera, traditionellt sätt så har Pure View kameran betydligt fler megapixlar men Lumia 830 klarar sig med 10MP samt den unika Lumia kameraappen. Tack vare kameraappen som sitter i Lumia 830 så ska det gå väldigt snabbt att ta bilder efter varandra samt från avstängd skärm till färdigt foto. En annan trevlig funktion är att man, i efterhand, kan ställa in hur mycket ljus blixten ska ge bilden.

Hårdvara

När det kommer till telefoner utanför Androidsfären så försvinner intresset för hårdvara och specifikationer något, men det är för den sakens skull inte helt ointressant vad Microsoft tryckt in i Lumia 830. Skärmen är en 5″ 720p skärm och processorn är en något gammal Snapdragon 400 på 1,2GHz. Minnet är 16GB för lagring och 1GB till RAM.

Lumia 730

Här har vi Microsoft’s nya ”selfie-telefon” Den är tänkt till selfies och Skypesamtal, detta tack vare en 5MP HDkamera med  en extra vidvinkellins. Hårdvaran är inte så mycket att hurra för heller vilket gör Lumia 730 mer till en enkel tonårsmobil än en selfie-mobil, såvida inte man kan slå ihop de två kategorierna?

Designmässigt klarar sig Lumia 730 precis lika bra som de övriga modellerna i Lumiaserien då den går i samma formspråk, dock har denna plast och inte metall som Lumia 830 har.

Tidigare artikelIFA2014: HTC visar upp ny mellanklassmobil, Desire 820
Nästa artikelNyhet: Oculus har bestämt sig för specifikationerna

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn