Huawei kan vara i riktigt blåsväder när det kommer Android då det ryktas om att Google avbrutit samarbete med Huawei helt.

Den Amerikanska myndigheten har sedan en tid tillbaka jobbat med att förbjuda eller avbryta alla typ av samarbeten med Huawei, detta är något som USA:s president, Donald Trump nu har skrivit på.

Det betyder bland annat att Huawei har svartlistats från USA och amerikanska företag får inte ha något samarbete med företaget, bland dessa hittar vi Google. Det finns dock produkter från Huawei som har öppen källkod och dom kommer fortsätta få uppdateringar, men Google kommer inte kunna erbjuda nån teknisk support samt framtida uppdateringar av Android.

Detta är som sagt inget som har bekräftats direkt från Google eller Huawei då ingen vill lämna en kommentar just nu gällande denna rapport som kommer från Reuters. 

Skulle detta nu stämma så låter det som ett stort problem för Huawei, det har tidigare ryktats om att Huawei jobbar på ett eget OS för sina telefoner just om Google skulle avbryta ett samarbete. Men samtidigt så kanske det finns en möjlighet för Google och Huawei att samarbeta i Europa då detta är utanför dom amerikanska gränserna.

Vi får helt enkelt avvakta och se vad som kommer hända med Huawei framöver då USA har något enormt emot dom.

Tidigare artikelGoogle Assistant kommer äntligen till Sonos
Nästa artikelSony och Microsoft börjar samarbeta

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn