Dom två nya headseten är Vive Pro 2 och helt fristående Focus 3 där vi har två headset med imponerande specifikationer.

Då var det dags för HTC att komma med lite nyheter gällande VR och först ut är ett nytt flaggskepps headset, Vive Pro 2.

Vive Pro 2 blir kanske inte helt oväntat HTC mest kraftfulla headset hittills. Själva designen på headsetet har det inte hänt särskilt mycket med, men det som döljer sig under skalet har fått sig ett rejält lyft. Vi har fortfarande inbyggda hörlurar som kör på Hi-Res-certifierat ljud, men vill man köra på egna lurar går dessa att plocka bort.

HTC Vive Pro 2

Nu hittar vi bland annat nya skärmar som denna gången är LCD och ska ha en upplösning på total 5K, alltså 2.5K per öga i 120 Hz. Men även linssystemet i headsetet har fått sig en uppgradering för att ha en betydligt mindre ”door effect” och ska helt enkelt omfamna användaren med sina skärmar betydligt bättre. Även synfältet har förbättrats från 110 grader till 120 grader.

Med tanke på att Vive Pro 2 kan köra på 5K nu i upplösning betyder detta även att vi har betydligt mer data samt pixlar som ska skickas till headsetet. HTC har tillsammans med Nvidia och AMD tagit fram en ny teknik för komprimering, Display Stream Compression vilket ska göra att man kan få ut 5K-upplösning i sitt headset även utan att ha bästa möjliga grafikkortet från Nvidia eller AMD.

HTC Vive Pro 2

Den andra nyheten som HTC har i år är ett nytt headset som är fristående, Vive Focus 3 som fastän är ett headset som riktar in sig på olika verksamheter främst så har vi även här samma skärm som Vive Pro 2 i 5K-upplösning, dock får vi nöja oss med 90Hz här. Synfältet har dock fått följa med och är också på 120 grader, men under skalet hittar vi inte bara skärmar utan även processor från Snapdragon, ett specialdesginat för just VR-headset. Snapdragon XR2 som vi sedan tidigare även hittar i Oculus Quest 2 finns med nu vilket är ett plus.

Vive Focus 3 ska enligt HTC vara ungefär 20 procent lättare tack vare annat materialval och detta för att öka komforten men även vara tåligare, enligt HTC så ska det nya materialet vara över 500 procent tåligare än vanlig plast. Batteripaketet i Focus 3 ska även designats om då det nu är mer böjt och ska vara lättare att byta ut vid behov.

HTC Vive Focus 3

Utöver ett nytt fristående headset så kommer Vive Focus 3 även med nya handkontroller med ny design, batteritiden på dessa ska vara runt 15 timmar enligt HTC och ska vara dom lättaste handkontrollerna i sin klass, hand-tracking finns inte med vid lansering men kommer att släppas i en senare uppdatering.

HTC Vive Pro 2 kommer man kunna förhandsboka redan nu men kommer börja skickas ut till kunderna 4 juni, prislappen för Vive Pro 2 ligger på 8 899 kronor. Detta priset är dock om man redan äger basstationer och handkontrollerna sedan tidigare, vill man köpa ett kit med allt så får man tyvärr vänta till senare i år.

HTC Vive Focus 3 börjar dock inte säljas förrän 27 juni och prislappen för denna ligger på 1 5590 kronor.

HTC Vive Focus 3

Tidigare artikelNetatmos smarta dörrklocka blir ännu smartare
Nästa artikelTrailer inför Wrath of the Druids-expansionen till Valhalla

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn