Det var egentligen bara en tidsfråga innan Google stänger ner sin molnspeltjänst Stadia och i januari stängs allting av.

Medan andra giganter såsom Microsoft och Nvidia jobbar vidare på att kunna streama spel på bästa och lättaste möjliga sätt så har Google misslyckats helt med Stadia.

Google Stadia, en tjänst som Google investerat enorma summor pengar i men som ändå inte lyckades hela vägen och det finns så många aspekter till detta som både Microsoft och Nvidia gör mycket bättre från dag ett. Själva tekniken som Stadia faktiskt erbjuder är bra och skulle kunna användas, men att behöva köpa spel på ytterligare en plattform som Stadia är fel väg att gå.

Tyvärr så insåg tydligen många detta vilket gjorde att det var alldeles för få användare av Stadia vilket gör att Google lägger ner det.

Google skriver följande i ett blogginlägg:

”A few years ago, we also launched a consumer gaming service, Stadia. And while Stadia’s approach to streaming games for consumers was built on a strong technology foundation, it hasn’t gained the traction with users that we expected so we’ve made the difficult decision to begin winding down our Stadia streaming service.”

Jag är ärligt talat inte alls förvånad, Google är vana att lägga ner sådant som inte fungerar ganska snabbt och eftersom Stadia inte fungerat sedan dag ett så kommer inte detta som någon större överraskning precis.

För dom användarna som köpt hårdvara och spel till Stadia så kommer man att få ersättning för detta eftersom inget av det kommer gå att användas när Stadia stängs ner, datumet som är satt nu när Stadia ska stängas ner helt är 18 januari 2023.

Tidigare artikelSkull and Bones försenas ännu en gång
Nästa artikelSound Blaster Katana V2X liten men kraftfull soundbar

LÄMNA KOMMENTAR

Lämna kommentar
Ange namn